torsdag den 1. juli 2010

Overvejer at lave en strikkebog

Det hele startede med denne her i 2007, mens jeg gik på seminariet og havde håndarbejde som linje.Det var her jeg for alvor begyndte at arbejde med design, og ideudvikling. Denne her er stadig min favorit.Michael har flere gange sagt at han synes jeg skal udgive en bog, frem for at prøve at få mine ospskrifter i blade. Jeg ved det ikke helt, jeg har bestemt lyst, men en bog- det er et stort ansvar... Og ikke mindst har jeg nok ideer, når det kommer til stykket?


I efteråret 2009 i forbindelse med Harry Potter udgivelsen hos Opal garn, lavede jeg disse halvhandsker til Heidi (jeg har en hængeparti her der hedder større tommeltot) Måske skulle de gøres færdige.De vil skulle med tror jeg, måske i et andet garn, for Opal HP garn udgår vel lige så hurtigt som deres Hundert wassers garn. Men uglen er et hit endnu. Det kunne også være en hæklet søde lille ugle med store øjne... Tænkeboksen er i gang.Tema???


Der er også disse smykker, en varm ring, der faktisk er fantastisk at have på pegefingeren, hvis den er blevet lidt strikke øm.Armbåndet er også en pulsvarmer, til ømme håndled.Jeg solgte disse ting på marked i 2008, de var et kæmpe hit, og jeg lavede flere på bestilling...Pulsvarmeren kan også bruges i håret.I for-sommeren 2008 var Micael og jeg på ferie I jylland, hjemme i Fredericia, hvor vi var på besøg ude ved Sanne og Michael, der har et hyggeligt gæstehus Helwegs Hus.Det år var der enormt mange frøer der ude, så Julian (deres søn) og jeg gik på frøfangst. Dette var inspirationen til disse frø-sokker. Et sødt og nemt mønster.Yogi-bukserne fra i år, er jeg helt vild med, de bliver flittigt brugt, de er mit til dato største hit, men meget varme.Derfor har jeg lige købt en masse blåt garn hos Holstgarn, og en brændt oragne... Nu skal de strikkes op i tyndt garn, og med lidt ændringer.Glæder mig meget til vinteren kommer, så jeg atter kan trække i de uldne dejlig varme bukser... Men Men hvilke sko skal jeg købe til, for klipklappere holder jo ikke om vinteren.
Og så er der jo mit taljetørklædet, som jeg stadig arbejder på, der er lige blevet broderet guld palietter på picotkanten, og jeg skal nu til at spænde op til et stort broderi på forstykket.

Broderiet er inspireret af henna tatoveringer. Det bliver frihånds broderi efter en skitse, i går fik jeg kradset en fin tegning ned på ternet papir, den er mit udgangspunkt, men ikke det absolutte endelige broderi.

Mere om broderiet som det skrider frem.


Så er der også min Summer Softie, med perler og palietter strikket ind i den høje hals. Den er Ann ved at strikke op i str L, glæder mig til at se hendes version.

Jeg er blevet lidt vild med det tynde mohair, og den tynde alpaca, så der kommer nok flere tynde sommer bluser.

Nu har jeg brug for din hjælp til hvad der vil egne sig til en bog:

Hvad vil du gerne strikke?

Tema?

Tyk eller tynd bog?

Metodebeskrivels, eller bare opskrifter?

Overvejelserne er mange, og det er slet ikke sikkert jeg ender med en bog.

En ting ved jeg, jeg skal snart købe garn hos Slavi, noget garn der egner sig til snoninger, for der er nye ideer på vej.

7 kommentarer:

 1. Det lyder spændende med en strikkebog. Jeg kunne godt bruge en der både er idéer, konkrete opskrifter men også måske bare nogle spilleregler for at lave variationer over feks smykker eller sjaler. Så er man ikke så bundet som hvis det kun er opskrifter.

  SvarSlet
 2. Jeg glæder mig til at se taljesjalet med broderi også. Det er vildt flot!!!

  Sjovt at tænke på, som tiden går, og hvor meget man ligepludselig har gang i. Ideer der myldrer frem. Held og lykke med dine videre ideer, ligemeget hvilken form du giver dem ;)
  Kh Karen

  SvarSlet
 3. Karen.Ditte, god ide med at opskriften ikke skal være så bunden, men give mulighed for egen bearbejdelse...

  Karen
  Jeg tror du kan se taljesjalet færdigt på tirsdag, jeg brodere som en gal, og når faktisk en del.
  Der kommer nok opdatering på billederne senere i dag.

  SvarSlet
 4. Hej Charlotte,

  Her er lidt input fra mig.
  Du skal sørge for at have en rød tråd i dine opskrifter. For dig vil det være mønstre og farver. Så gør det ikke så meget, at der både er store og små ting (bukser vs. smykker). Det gør det bare sjovere. Overvej evt. også at inkludere noget til boligen, f.eks. mønstrede puder.

  Det kunne være fedt, hvis du også satte mønstre ind til broderi og meget konkrete anvisninger til, hvilke materialer der skal bruges. Måske med flere forslag.
  Ang. det med om opskrifterne skal være bundne eller ej? DET SKAL DE! Selv om de fleste af os på Ravelry elsker at modificiere mønstre ud i det uendelige, så er det ikke alle, der besidder denne egenskab, og de vil ikke finde opskrifterne brugbare. Dem, der elsker at ændre og lade sig inspirere, skal nok gøre det alligevel.

  Din stil er unik, og selv om den falder meget udenfor min egen, så skal du holde fast i den, for det er den, der gør dig anderledes end mange andre strikkedesignere.

  Du kommer ikke til at spinde guld på en strikkebog, men det vil sikkert være sjovt. Har du brug for professionel hjælp til opsætning, så arbejder min kæreste til hverdag med at sætte bøger op på et forlag, f.eks. kogebøger. Han vil sikkert gerne hjælpe, men nok ikke gratis.

  Men hvorfor begynder du ikke med at lægge lækre opskrifter ud til salg på Ravelry? Sådan nogle flotte pdf-dokumenter med en masse farver, som er flot sat op? Det vil give dig et navn på Ravelry.

  VH Hanne (aka Rocklobsterdk)

  SvarSlet
 5. Tak Hanne fordi du har taget dig til til et dejligt eftertænksomt svar, som jeg nu sidder og guffer i mig, mens jeg kradser en masse noter ned.
  Og tak for tilbudet om at din kæreste evt. kan hjælpe med opsætningen, fedt!
  Jeg vil vende tilbage til dig.
  Igen mange tak for din dejlige respons.

  SvarSlet
 6. Det var så lidt. Det er et meget spændende projekt, og du skal have tungen lige i munden og forberede dig godt, hvis det skal blive til noget.

  Lige en ting til: Du bliver nok nødt til at strikke det op igen i noget garn, som man kan få i Danmark (hvis det skal være en dansk bog?). For det der med at bruge det garn, som er beregnet til opskriften er igen noget, som hardcorestrikkere ikke går så meget op i, mens andre mindre rutinerede strikkere sværger til det, ikke mindst for at få fastheden til at passe. Nu er dine opskrifter nok ikke ligefrem for nybegyndere, men tænk alligevel over det.

  En idé er at spørge et af firmaerne, om de vil sponsorere en masse garn til det. Det giver dem måske mersalg... Det kan da ikke skade at spørge.

  Det lader til, at jeg har mange tanker om den slags, det vidste jeg slet ikke. Hm, hvis du vil have mere at spille bold op ad, så send mig en besked på Ravelry. Det er virkelig et sjovt projekt du har gang i!

  VH Hanne

  SvarSlet
 7. Hanne jeg rykker lige over på Ravelry nu :-)

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.