mandag den 22. april 2013

Vuf vuf

Endnu en strikkeprøve til et babydesign for Filcolana... Stribe strikkeprøven den ligger og simre, synes bare ikke det fungerede, og pludselig var det meget langt fra hvad jeg ville have. Så i morges besluttede jeg mig for at gå en helt anden vej - jeg har strikket et halvt bærestykke med et let hundemotiv. Det er vigtigt for mig at mønsteret et let, for her skal nemlig ikke strikkes rundt, men frem og tilbage...
Vuf vuf

Vævestrik


Efter jeg fandt denne lille bog i Sverige, er jeg blevet rigtig glad for teknikken vævetrik, så i min søgen efter mere materiale om emnet, gik det op for mig, at der faktisk ikke findes noget let tilgængeligt på dansk. Der er dog et Kompendium jeg svært gerne vil have fat i, og det er Berit Dürr Davidsens vævestrik... Ved du hvor man kan købe det?


Efter megen skriven frem og tilbage, både her og med andre strikkedesignere, er det fastslået, dette er vævestrik, efter som der strikkes 4 p i hver farve og at zigzaggen opstår ved at man løfter maskerne løst af.


De lange tråde bag på opstår ved at der løftes 3 masker løs af, med garnet holdt på vrangsiden, og på næste pind 1 m la med garnet holdt på vr s.

Tak for en super strikke dialog, jeg blev meget klogere på vævestrik.

En strikke-entreprenør


Den Fransk-Islandske strikke designer, eller strikke-entreprenør som hun så fint blev kaldt på indbydelsen, er en sand kunstner inden for strikkeverdenen. Hun er en af min store helte, og en inspirationskilde til grafiske gobeling, som hun kalder Islandsk intarsia. En af hendes bøger,  er klart en favorit blandt min samling nemlig Icelandic color knitting using rose patterns 


Som du ser var vores pladser ikke lige de bedste, men på Nordatlantens Brygge, har de tingene i orden, så der var god lyd og storskærm. 


Helenas inspiration kommer fra de strikkede såler i de sko de anvendte på Island i 1600-1800 tallet. De er strikket meget fast, i ret riller og i gobelin. Hun har her eftergjort en masse af de hun fandt i den islandske samling, og søgt information om sålerne både i islandske optegnelser såvel danske. Det fantastiske ved sålerne, er både deres farvevalg, men også det kæmpe arbejde ved noget der aldrig bliver set.


Helena er et must i strikkeordbogen, så tjek hende ud, gå på hendes hjemmeside - køb hendes bog - se hende live når det er muligt, hun er sprudlende, sjov, finurlig og vandvittig ramt af en gal strikkepind.