mandag den 27. juni 2011

Løkkeudtagning, Garam Masala

En af de udtagninger jeg holder utroligt meget af - er Løkke udtagningen. Den er når den på næste pind strikkes drejet ret... Stort set usynlig!
 Denne Udtagning dannes forom, dvs. garnenden fra løkken, kan du trække ind mod dig selv. Denne udtagning bruger du i venstreside af dit strikketøj.

I højre side skal du danne løkken bagom, så du vil trække garnenden væk fra dig selv

Her ses udtagningerne, på min Garam Masala, Dette er midten af sidestykket. Når det foldes, vil den udtagning du ser til venstre, være den der begynder højreside af trøjen.
Altså Venstre side af billedet, er løkkeudtagning dannet bagom, og højreside af billedet er løkkeudtagning dannet forom.
Hvis du ikke i forvejen kender denne udtagning, vil jeg anbefale dig at prøve den. HUSK udtagningerne strikkes drejet ret på næste pind/omgang.  Jeg bruger den ofte, i strik, der strikkes rundt, eller hvis udtagningen, sker, midt i strikketøjet. Altså der hvor der ofte anbefales lænkeudtagninger...

4 kommentarer:

 1. Den udtagning ser rigtig god ud, den vil jeg afprøve. Jeg kunne forestille mig at den ikke strammer, som en lænkeudtagning kan komme til.

  SvarSlet
 2. Lige præcis. Det er nemlig også det jeg synes er problemet med lænkeudtagninger - De kan let komme til at blive meget synlige, da de jo strammer en del i strikketøjet.
  Jeg håber du bliver lige så glad for udtagningen som jeg er. Den bruges ofte i engelske opskrifter Hvor de er kendt som M1T (forom) og M1A (bagom. Jeg mødte den første gang hvor jeg strikkede denne http://annkingstone.com/blog/2011/04/04/lanthir-lamath/ halstør-hætte af Ann kingstone.

  SvarSlet
 3. Jeg er med på løkkeudtagningsvognen - lærte om den via Elizabeth Zimmermann, den dejlige dame :)

  SvarSlet
 4. EZ var en fantastisk strikker, super sej.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.