torsdag den 26. april 2012


Jeg er blevet forfalden til en ny strikke pind, jeg skifter faktisk ofte pinde, så jeg i løbet af en dag strikker på forskellige strikketøj med forskellige pinde. Men én pind kan jeg strikke på i de mange mange timer jeg strikker hver dag, og det er den nye spectra fra knitpro 
Mit første sæt fik jeg at Edith der har Hønsestrik det set var i mange forskellige farver, og super lækkert. De mange pinde jeg efterfølgende har købt, har jeg købt i Rasmilla 
Nu er det sådan med pinde og mig, at jeg på en p3 i metal, træ eller akryl faktisk får 3 forskellige strikkefastheder, afhængigt af garnet. Mine eksperimenter, med babyalpaca, har vist mig, at jeg faktisk strikker den fastere på akrylpindene, så jeg kan gå 0,25 op i str. Det har altså meget at skulle sige, når man skal i gang med et kæmpe projekt. Anderledes strikkes Peruvian highland wool, på et ½ nr mindre end hvis det er metal. For os der strikker meget, er det vigtigt at vores værktøj er i orden - Så tak Knit pro, for at i nørder der ud af med nye produkter.

Jeg bruger efterhånden kun knit pro træ og akryl og Addi i metal, både turbo og lace, mine hænder er særligt glade for addi, når det skal være metal, farmors gamle pinde, de er for hårde ved hænderne, jeg forstår ikke hvordan hun har kunnet strikke i timevis.

6 kommentarer:

 1. Har lige bestilt de nye Knitpro med firkantet skaft...men selvfølgelig rund spids.

  SvarSlet
 2. Jeg har det ligesom dig charlotte at jeg også gerne vil skifte indimellem, men desværre har jeg måtte erfare at mine hænder ikke mere pga fibromyalgien kan klare metal pinde, så stort set det meste af tiden bruger jeg træpinde og allerhelst rundpinde, for dem slapper jeg åbenbart mere af med end to almindelige strikkepinde :)

  SvarSlet
 3. Jeg har fornylig fået konstateret en tennisalbue, og besked om at strik er forbudt. Men det kan jo ikke lade sig gøre, når man nu har det allerbedst med strikketøj i hænderne. Og jeg lider faktisk en smule over det, for jeg kan jo ikke lade være....Er der nogen der kan anbefale eks. knitpro-pindene frem for andre, til netop mit problem?
  Bare rolig Charlotte - jeg svigter dig ikke:O):O)
  knus fra Inge

  SvarSlet
 4. Jeg kan bestem anbefale knit-pro, både træ, metal og akryl. Inge jeg tror Akryl vil være godt til dig. Jeg sender dig en du kan prøve, som tak for din tålmodighed ;-)

  SvarSlet
 5. Tusind tak - den jeg vil glæde mig til at prøve, Charlotte:O)

  SvarSlet
 6. Helt enig - det er godt at have forskellige typer pinde at variere med. Jeg bruger mest knitprobtræ og addi turbo, men får helt lyst til at prøve spectra pindene....
  Og det er også min erfaring at strikkefastheden er meget afhængig af deb anvendte pindetype.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.