fredag den 25. maj 2012

Rabarber amok


Måske skulle vi have trukket et par stængler af vores rabarberbed for nu går den jo helt amok, med blomst og det hele. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal stille op med kæmpeplanten, nogle gode råd? Kan man farve garn med planten?

11 kommentarer:

 1. Nyd blomsten lidt og klip den så ned så planten ikke bruger energi på at lave frø.
  træk ca to tredjedele af de store blade væk, så kommer der en ny generation af blade da der kommer lys til planten, derefter fjerner du de store blade løbende så sker der en fornyelse hele tiden. nogle gange kan planten komme til at se lidt miserabel ud men man kan hjælpe den med lidt gødning i ny og næ( eks. vis når du gøder græsplænen, så giv din rabarber lidt næring).Husk at de store rabarberstængler sagtens kan bruges til eks. vis frugtgrød og kompot, selv om de ikke er helt så lækre i kager
  rigtig god fornøjelse med din herlige plante

  SvarSlet
 2. Hej Charlotte

  du skal tynde ud i den :-) du kan lave dejlig saft-grød-kompot af den? det kan fryses, hvis du venter med at komme sukker/jævning i. Jeg tror godt at du kan farve garn med rarbarber, hvad farve det bliver beror på sorten af rabarberen, jeg har en vinrabarber, og den giver den fineste røde saft, men du må prøve dig frem.
  ha en god dag.
  Mv.
  Tine

  SvarSlet
 3. ... ved ikke om man kan farve garn. Det bliver nok en meget sart lyserød, for det er jo den farve rababersaft har. Det kan tilgengæld anbefale dig at skynde dig at lave et par flasker af, mums og god weekend, Stine:)

  SvarSlet
 4. har hørt du kan farve garn med de store blader :)

  SvarSlet
 5. har hørt du kan farve garn med de store blader :)

  SvarSlet
 6. Det er vel ikke noget problem at den går amok? Jeg synes den er skøn :-)
  Hvis du vil æde rabarber, så klip blomsten af, hvis du vil nyde den, så lad den sidde. Jeg pønser på at få endnu flere rabarberplanter fordi de er så skønne og frodige - og så smager rababerkompot altså rigtig rigtig godt på havregryn med mælk om morgenen.

  SvarSlet
 7. Hej Charlotte, man kan bruge rabarber til at farve med :)
  Dvs - rabarberblade bruges som bejdsemiddel (mordant på engelsk), i sig selv giver det kun en lysegul farve. Men det kan påvirke andre farver ret så kraftigt.
  Rødderne skulle til gengæld give en mere koralrød farve, hvis man bruger dem til at farve med.
  God fornøjelse! :D

  SvarSlet
 8. Rabarber og citron marmelade mums mums.

  SvarSlet
 9. hej, du kan ikke bruge selve frugten til at farve med, men både blade og rödder. og frugten kan jo spises i så mange forskellige former, du kan jo google opskrifter.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 10. Du kan også lave den lækreste rabarberchutney. Jeg testede en opskrift for ikke så længe siden, og det faldt i hele familiens smag. Meget meget lækkert tilbehør til mange retter!

  SvarSlet
 11. Når jeg sylter rabarber er det det nemmeste i verden. Vask og skær rabarberne i ca 1 cm tykke skiver og tag et gammelt gratinfad med låg eller et andet fad med låg. Bland rabarberne med sukker og vanille og sæt dem i ovnen og lad dem stå til de er godt møre. Hvis du vil have det lidt tykkere tager du facet ud af ovenen og når det ikke bobler mere jævner du det med lidt kartoffelmelsjævning--- tilsæt evt konserveringsmiddel og put syltetøjet på glas og husk at fyldet det helt op til toppen for så kan der ikke komme noget skimmel på.
  Jeg tror ikke du kan farve garn med det. Det indeholder meget vædske der er næsten klart.
  Husk at bruge foden af rabarberen også - den har en anden smag og laver man kun af dem hvis man har mange- så får man det yndigste pink prinsessemarmelade med en ganske særlig smag.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.