tirsdag den 13. november 2012

Sådan laver du et 2 farvet krydsopslagJeg anvender ofte det 2 farvet krydsopslag = 2 FXO, Jeg har lavet en vejledning, og den er altså super nem, og så fin.

 Hvis du vil have en aflukning der matcher, skal du lave en syet aflukning men fra vrangsiden. 


Du laver først en opslagsknude som du plejer med begge tråde garn, og holder garnet som vist, med kantfarven om tomlen og strikkefarven om pegefingeren. 


og så er del ellers bare krydsopslag der ud af, hvor en løkke af garnet fra pegefingeren trækkes gennem løkken på tomlen, og strammes på pinden.


Opslaget ser sådanne ud når du er klar til at strikke. Knuden du lavede først med begge farver tæller ikke med, den piller du op.

Skal du slå mange masker op - er det genialt
Det 2 farvet krydsopslag bruger jeg også når jeg skal slå mange masker op, så tager jeg samme farve garn over begge fingre. På den måde løber jeg ikke tør for garn undervejs... Jeg hader når "halen" slipper op ved 285 masker og jeg skulle slå 290 masker op... Du kender det helt sikkert... 

2 kommentarer:

 1. Meget fint opslag, og godt trick til at undgå "halen" slipper op når man slår mange masker op.
  Forstår jeg det rigtigt hvis man skal bruge to nøgler garn af samme farve og så klippe den men ikke skal strikke videre med når opslagningskanten er færdig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis... Du, kan også bare tage inde og udefra. :-)

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.