fredag den 24. maj 2013

Rabarber

Jeg har en ting med rabarber. I ugens løb, er det både blevet til kage, saft og sigtet rabarbergrød. Mormors kopper kom frem, og grøden blev næsten som hun lavede den...
Hvad er din yndlings rabarber ting?

14 kommentarer:

  1. Uhm, elsker rabarbergrød og rabarbertærte og softice med rabarberkompot og alt muligt andet med rabarber ;)
    Jeg må snart se at få plantet rabarber i min egen have!

    SvarSlet
  2. Uha min grød skal været siet,,,,som min farmor lavede den.

    SvarSlet
  3. Uha da da.... hvor mange kg har du høstet??? Jeg har kun høstet 1 kg - alt for lidt efter min mening, men nok til et par crumble cakes eller måske lidt jordbær-rabarber marmelade :-) Jeg må altså have sat nogle flere planter....

    SvarSlet
  4. Jeg er rigtig glad for rabarbertrifli

    SvarSlet
  5. Taerte og marmelade mums.

    SvarSlet
  6. -nemlig tærte med creme fraiche ...

    SvarSlet
  7. Har lige lavet kylling med rabarberkompot af de første rabarber fra haven, det er min favorit :-)

    SvarSlet
  8. Jordbær/rabarber marmelade med smuttet mandler, ja alt med rabarber faktisk, og ja grøden skal været siet og igen med hakket smuttet mandler uha det er godt.

    SvarSlet
  9. Rabarbersuppe med en ordentlig skovlfuld is oveni, herlig forsommerspise.

    SvarSlet
  10. Det er helt sikkert rabarbergrød. Men marmelade med diverse andre frugter er også et hit hos mig. Uhm tænderne løber helt i vand!

    SvarSlet
  11. Rabarber-crumble synes jeg rigtigt godt om. Men sidste år lavede en veninde en form for "bedstefars skæg" med rabarber i - den var voldsomt god. Så tror, at de to konkurrerer om førstepladsen :D

    SvarSlet
  12. Elsker alt med rabarber men favoritten er rå rabarbersaft - har en opskrift på min blog :) og en tærte kommer helt klart på en anden plads!

    SvarSlet
  13. Jeg er lidt ked af at indrømme det, men "Prins Henriks rabarbersaft" (måske fra bogen: "Til glæde for ganen") er helt fantastisk. Da det ikke kan holde sig længe, er det perfekt at fryse i mindre portioner, og så har man iskold sommerdrik til varme dage. Og selvfølgelig rabarberbolcher fra Sømods i Nørregade i Kbh. Mvh Tine

    SvarSlet
  14. Min mors raberbertærte FTW!! Og grød og is og trifli og alt muligt rabarber :) Men ikke noget med at si grøden og den slags til mig, jeg kan bedst lide det chunky.

    Desværre har jeg ikke den store adgang til rabarber, der står kun en enkelt plante nede i gården. Men jeg tager engang imellem et par stilke med op, renser og snitter i små stykker, som jeg opbevarer i en bøtte i fryseren. På den måde kan jeg fylde op, til jeg har nok til "et eller andet".

    SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.