tirsdag den 12. november 2013

Design for BC-garn, poncho trøje i retriller


På P 3,5 mm og med Semilla ekstra fino på pinde, nyder jeg at have blødt blødt uldgarn mellem fingerne igen... Jeg er sq nok bare en uldtøs... Hvor skønt silke og hør end er, så elsker jeg nu uld mes af alle garner.
Hvilken garntøs/gut er du? 

13 kommentarer:

 1. Jeg er også klart en "uldtøs" - dejlig varmt og blødt. Og så ligger maskerne sig bare så pænt når man strikker i uld. Specielt ved flerfarve strik / mønster. Nyder virkelig at strikke din SIF - den har sat mig i gang med selv at "komponerer" strik igen, efter en periode uden lyst og evne til selv at udtænke mulighedder, der absolut må afprøves. Tak for ny strikke energi........og jeg håber ikke det gør noget at jeg "bruger" dine opskrifter og mønstrer alternativt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fedt, jeg er glad for at have været katalysatorer og til inspiration :-)

   Slet
 2. Jeg er bestemt også mest til uld af den rene vare... Kun sokker må der være lidt andre fibre i :-) Jeg foretrækker uld, både at have i hænderne og udtrykket i det færdige resultat. Det virker bare mest homogent. Fx alpakka er lækkert men alt for blødt for min smag og bomuld er træls og "hårdt" at strikke i. Er heller ikke så meget til hør, mohair og hvad har vi... Gang på gang vender jeg altså nu én gang bare tilbage til uld :-) og heldigt for mig at min datter kan lide at gå i det, for hun er storaftager af mit strik :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Morgenstund har uld i mund.... Mit motto ;-) særligt når der splejses...

   Slet
 3. Jeg er også til uld, men gerne blandet med silke eller mohair - uld er altid samarbejdsvilligt. Spændende design, du har gang i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja blandings garnerne, de er sjove.

   Slet
 4. ... og må jeg lige tilføje, at ulden gerne må være tynd :-) Pind 2,5 - 3,5 er klart at foretrække. Bare en pind 4 gør at projektet trækker ud, fordi jeg får ondt i hænderne :-( Glædede mig så meget til at komme igang med Kiiro, men den er hel gal... Har prøvet at regne den op til en pind 3,5/22 m, men når jeg omregner og kontrollere med din beregning af maskeantal, strikkefasthed og brystvidde, får jeg det slet ikke til at passe... :-( Er ellers vild med det fine vævestrik mønster :-)

  PS. Venter stadig spændt på dine skønne børneopskrifter til Filcolana :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal da bare tage et mål om din datters bryst, + 6 cm til vidde. Strikke en prøve med mønsteret, og se hvor mange gange den går op i tallet... Overvejer om den lige skulle laves i tyndt garn også

   Slet
  2. Ja, ikk??? Så svært burde det da heller ikke være at omregne :-) Men den her har drillet... :-/ Jeg må prøve igen :-) Synes da det lyder som en kanon idé at lave den i tyndt garn. Personligt forstår jeg ikke, hvordan man kan lave baby- og småbørns strik på tykkere pinde end pind 4... Min datter på 6 begynder så småt at acceptere trøjer i lidt tykkere garner (pind 4-5). Men sådan er vores lille verden bare :-)

   Slet
 5. Ser spændende ud det du har gang i,
  ja jeg foretrækker at strikke i uld
  Agnes

  SvarSlet
 6. Jeg er totalt kontrær og elsker nu engang bomuld allermest. Uld, Alpaka og hør på en delt anden plads. Silke er slet ikke på min favorit-liste. Jeg får åndenød af at have det på. He he, det er vist meget bondeagtigt hellere at ville have bomuld end silke :-D

  Dejligt at se dig i Aarhus!

  KH
  tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Til det du oftest laver ville jeg nu også vælge bomuld. Ses på torsdag i Rasmilla :-)

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.