mandag den 6. januar 2014

Strikkeprøven hvordan?


Her i weekenden har jeg strikket et par prøver til en tutorial fotooptagelse hos Woolspire. Derfor vil jeg i dag benytte lejligheden til at skrive lidt om hvordan jeg strikker mine prøver. 

Nederste prøve
Jeg ville prøve et mønster af med bobler (prøven skal bruges til at vise vrang strikket fra retsiden). Hvis jeg skulle designe eller strikke noget, hvor der indgik en masse farvet bobler, så ville jeg finde mine farver og garnet jeg skal strikke i frem.

Her er det Peruvian Higland Wool på P 5,5 mm
Jeg har slået 46 m op strik til du har en kvadrat sådan ca.
For at prøven skal kunne vise mig noget, må den være stor. 

Mellemprøven
Jeg ville prøve en mønsterraport af. (Prøven skal bruges til 2 farvet x- opslag).
Her er det også Peruvian Higland Wool på P 5,5 mm
Jeg har slået 46 m op strik til du har en kvadrat sådan ca
Nu kan jeg se om det passer mig med 10 p mellem striberne, bemærk at jeg har strikket frem og tilbage, derfor må den være til en opskrift der er strikket frem og tilbage.

Øverste prøve
Jeg vil prøve et mønster og et magisk nøgle af, og her kan du se at, det dur bare ikke, derfor er jeg i gang med en ny. (Prøven skal vise magiske nøgler, og strik med dominant på rundpinde).
Her er det Peruvian Higland Wool på P 5,5 mm
Jeg har slået 46 m op strikket rundt. Det var bare for lidt! Nu har jeg slået 100 m op, hvilket er lige i overkanten, men jeg får en god fornemmelse for mønsteret, der er et nyt, da det første mønster blev for utydeligt, nøglet er det samme. 

Vask din prøve! 
For at din prøve skal kunne bruges rigtigt, er det vigtigt du behandler den, som de stykke strik du skal lave. Vask den, som du vil vaske dit produkt. Derefter kan du måle din strikkefasthed.

2 kommentarer:

  1. Strikkeprøver er irriterende fornuftige, men måske kunne man satse på et bestemt format - 20x20 cm eksempelvis - og så lave et kludetæppe, når der er nok? Kan i hvert fald spare en masse ærgrelser :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er helt klar en rigtig god ide. Jeg er begyndt at nyde prøver, men det er jo noks også mest fordi det er min findepå fase.

      Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.