tirsdag den 13. maj 2014

Pynt din cykel med hæklerier


Ind i mellem plejer jeg at gøre lidt ved min cykel, så den er flot og festlig... Sidst fik den strikket sadelbetræk og strikket skærm. hvis du vil se det, må du kikke med her. I år har jeg tænkt at det er en masse blomster der skal pryde min cykel. Så jeg hækler løs... Altså ved computeren og i de tidlige morgentimer, for der er jo også noget strik der skal gøres færdig til BC-garn og Jacobsen Publications. 


Blomsterne her har jeg lært at hækle af min farmor, det var det første jeg kunne hækle, og det jeg nyder mest at hækle. Jeg har forfinet blomsterne lidt med en magisk ring, frem for at starte med 4 luftmasker. Tak til Sidsel Sangild for at præsentere mig for den magiske ring. :-) (Youtube magisk ring og du finder en masse videoer).


Jeg har eksperimenteret lidt med at hækle forskelligt gennem maskerne, min farmor lærte mig at man skulle i gennem hele baduljen, mens en veninde lærte mig at man skulle kun gennem et maskeled. Jeg kan bedst lide farmors valg af hæklemetode. Må lige spørge Sidsel til råds når vi ses. Under vejs kom jeg i tanke om at farveskiftet som min farmor havde lært mig, ikke er det jeg foretrækker... så det blev der også lavet om på... Frem for at samle cirklen og så skifte farve, så skifter jeg farve og så samler cirklen. 


Jeg hækler i ret mange farver, jeg har samlet ca 16 farver i min kurv, og vil bruge dem alle. Dog er den midterste del af alle blomster ens, nemlig karryfarvet - da jeg gerne vil have et lidt tungere look, end hvis jeg havde valgt en af de lyse. Jeg har flest klare farver, grønne, gule, pink, blå, hvid, en mørk brændt orange og en lys violet. Jeg hækler på nål 5,5 med Peruvian highland wool fra Filcolana.

Hvem har lært dig at hækle?
Hvad holder du mest af at hækle?
Og er du lige så tosset som mig - at din cykel selvfølgelig også skal pyntes?

10 kommentarer:

 1. Jeg kunne godt finde på at pynte min cykel med fine hæklet blomster - hvis ikke den var blevet stålet af en bandit der lige stod og manglede et transportmiddel. Min mor og mormor lærte mig at hækle da jeg var barn.
  God tirsdag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hader det når ens cykel bliver stjålet... Banditten skal skamme sig!!! Det er som om vi over 35 år har lært det i vores barn/unge teenage år, mens de der er yngere blev sprunget over og først har lært sig det som voksne.

   Slet
 2. Der skal selvfølgelig stå stjålet ;)

  SvarSlet
 3. Er jo mest til strikk men elsker tanken om å ha blomster på min sykkel!!! Så får jeg ta frem mine heklekroker og se om jeg klarer det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis blomster synes jeg bare er lidt mere festlige i de hæklet udgaver :-) Fat hæklenålen og hækl løs Heidi :-)

   Slet
 4. Festligt. Super sød ide, at pynte cyklen med blomster.

  Min mormor lærte mig at hækle da jeg var barn, ca. 5 år. Dengang hadede jeg det som pesten, men ikke mere. Nu er det ren hygge. Jeg er vild med dine blomster. De bringer jo barndomsminder frem.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller aldrig været super vild med hækling, men nu vinder det an... er nu mest til småprojekter :-)

   Slet
 5. Ooo! Det så moro ut! Jeg er elendig med heklenål, men har veldig lyst til å øve meg mer, disse blomstene kan være et godt moroprosjekt å teste på! Sykkelpynt er jo bare kult.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis, og i Norge har I jo lige så fed garnstil som her :-)

   Slet
 6. Den ide er hermed udført...der er hæklede blomster på min cykel kurv nu. Så er cyklen nemmere og finde i mængden. Min mor lærte mig og hækle. Ligesom og strikke og sy. Fordi jeg altid fik lov og eksperimentere og lege er det stadig noget jeg synes er sjovt.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.