tirsdag den 19. august 2014

Sådan gør du - en vejledning i hæfte ende med maskesting: 1 af 5, i ret-riller


På mine bukser i grafisk gobelinstrik, har jeg frygtelig mange ender der skal hæftes. Her vil jeg vise hvordan jeg hæfter ender med maskesting, når jeg strikker ret-riller.


Med en stoppenål (altså en nål der ikke er spids i enden) - og på vrangsiden naturligvis... syr jeg med enden der skal hæftes gemmen maskerne, jeg følger dem som de ligger = maskesting


Pas på ikke at sy for løst, eller at stramme garnet, sy i samme fasthed, som du har strikket.


I et blandings garn som dette (Hamp/uld) syr jeg 9-11 sting, var det et rent ubehandlet uldgarn ville jeg nok kun sy 5-6 sting. I bomuld og andre glatte garner syr jeg 15-17 sting. Det er nemlig frygtelig træls at skulle fikse en hæftning der er for kort, når strikken er kommet i brug!


Et godt lille trick, for at enden skal blive hvor man vil have den - På vrangsiden - og ikke poppe frem på retsiden, er at flosse enderne med nålen, dette trick virker bedst i uld-produkter.
Som sagt før har bomuld og andre glatte garner, har deres helt eget liv. Når jeg skal være helt sikker på et glat garn bliver hvor det skal, hæfter jeg om garnenden med en sytråd i bomuld. Det viser jeg i en vejledning på et senere tidspunkt.


Og her er den så - min vrangside, fin og nydelig. klar til montering. De næste 4 Sådan gør du, kommer alle til at handle om at hæfte ender. Dette var den første af fem. Jeg håber du kan bruge den.Er du ikke så glad for montering og synes du tit det driller og er lidt svært? Fortvivl ikke... Jeg har lavet et kompendium med videoer, der guider dig til et fantastisk resultat hver gang. Lær at sy pænt sammen og bliv ven med din montering. 
Du finder mit kompendium lige her.

8 kommentarer:

 1. Hvor er det en super ide at vise hvordan man hæfter. Syntes tit jeg har problemer. Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for du kan bruge den Jette :-)

   Slet
 2. Det ser totalt godt ud! Det skal jeg bruge næste gang, jeg skal hæfte ender i retstrik! De ender jeg hæftede på min trøje i søndags blev ikke lige så flotte!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid super godt at kende sine alternativer og kunne mere end en teknik når det kommer til finish... Jeg er glad for du vil prøve at hæfte med maskesting :-)

   Slet
 3. Dejligt at komme på "kursus" herinde på bloggen - og jeg kunne lige bruge dine anvisninger. Og bomuldsgarn er bare træls i den henseende. Enderne stikker altid ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, jeg er glad for det kunne bruges :-)

   Slet
 4. Tusind x tusind tak! ❤Jeg er ved at strikke et Skråplan sjal, som jo er ren retstrikning - og har været bekymret for, hvordan jeg dog kunne hæfte ender på en pæn måde.

  SvarSlet
 5. En stoppenål er spids. Den, du taler om, er en stramajnål. 😊
  Venlig hilsen Marianne

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.