torsdag den 2. oktober 2014

Sådan hæfter du ender i rib


I min serie om forskellige teknikker til at hæfte ender, er vi nået til ribben. Ribkanter er smukke, og de bruges næsten i et hvert design, der har ærmer... 


Du skal bruge en synål med spids, hvor øjet passer til garnet. På vrangsiden af arbejdet væver du nu ind og ud i vrang-rillerne. Dette er 100% uld og tyndt garn. Derfor væver jeg kun 10 masker ned. Bemærk at jeg ikke syr i hele masken, men at jeg syr i ca halvdelen af tråden.


Derefter vender jeg og væver 5 masker den anden vej. 


Til sidst klipper jeg tråden, ca 1/5 cm garn lader jeg blive, og dette frynser jeg med min nål, hvilket hjælper enden med at blive hvor den skal - og ikke springe om på forsiden.

3 kommentarer:

 1. Jamen jamen jamen - sokkegarn er jo aldrig 100% uld. Er det så samme procedure?
  Og når du skriver "Bemærk at jeg ikke syr i hele masken, men at jeg syr i ca halvdelen af tråden." - betyder det så, at du syr igennem selve tråden med nålen? Siden spidsen skal være spids..
  Jeg spørger og spørger, for jeg er nemlig aldrig særlig tilfreds med mine endehæftninger og altid liiige en lille smule bange for, at de går op. Så det gør de jo aldrig, til gengæld bliver de lidt omfangsrige og klodsede :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gode spørgsmål, Jeg syr længere når det er strømpegarn - for det ikke skal trævle, det er mere glat end ren uld. Jeg syr ind igennem tråden, for at det ikke synes på ret-siden - derfor en nål med spids.
   Skal ribben foldes ned, vil jeg hæfte på ret-siden.
   Håber det her bliver en ende-hæftning som du bliver glad for til din rib.

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.