fredag den 17. oktober 2014

Sok-tober, sæt dit eget præg på dine håndstrikkede sokker


Det er som før skrevet Soktober (socktober), og jeg nyder at det endelig er blevet den årstid, hvor man kan trække i de håndstrikke sokker. Her over strømpebukser, for det er altså koldt der ude.

Sokkerne her er strikket tilbage i 2007 eller 2008, jeg kan faktisk ikke helt huske det, det var under hele Harry Potter bølgen ELSKER HP universet. Strømperne er strikket i Opal sokkegarn deres Harry Potter udgave farvekode HedvigSokkerne har jeg strikket ud fra en grundopskrift, dem findes der mange gratis af, bla denne fra Hendes Verden. I stedet for at strikke rib over hele sokken, starter jeg med en 1 r, 1 vr rib til jeg synes min rib er god. Derefter sætter jeg et mønster ind - her er det ugle-mønsteret.


Vær opmærksom på at sokkerne fra Hendes Verden er strikket oppe fra og ned efter, derfor skal diagrammet vendes på hovedet. 

Det jeg har gjort er at se hvor mange gange maske-tallet 12 går op i sokkens masker (jeg har 60 masker på mine sokker) Mønsteret går op i 60, 5 gange. 

Går tallet ikke op, tilføre jeg blot flere vrangmasker mellem mønsteret.

Efter strømpen er strikket, så har jeg syet palietter og perler fast hvor øjnene er, og næbet har jeg broderet med broderigarn. 

Velbekomme - Sokker med personligt præg

2 kommentarer:

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.