torsdag den 27. november 2014

Magiske nøgler, en enkelt måde at bruge garnrester på


Hjemme hos mig er der ikke en rest garn der går til spilde. Ingen rest er for lille, når der skal vikles magiske nøgler.

Lige nu er jeg i gang med et resteprojekt, der bliver til en Julet vinterhue. Som du kan se i kurven, har jeg gemt alle de "røde" rester, her tæller det alt fra orange, røde, pink og violet. Dem vikler jeg til ét magisk nøgle. Læs artiklen om "sådan vikler du et magisk nøgle" her.
Til det andet nøgle (jeg strikker mønsterstrik, som du nok ser)... har jeg valgt brune, grå, blå og grønne rester, her af flest brune/grå.

Når jeg sammensætter farver, bruger jeg naturligvis mit kendskab til farvecirklen, men også min personlige smag. Jeg kan rigtig godt lide brændte farver og klare farver. Jeg vil altid gerne have både kolde og varme farver i mine nøgler, og altid nogle rene klare farver men også douche farver.
Her i tørklædet ser du både en ren klar farve, den blå fv 249, en douche grøn fv 802 en brændt karry  fv 136 I tørklædet er der flest varme farver - de røde, og få kolde, - de blå/grønne. Læg mærke til hvordan den blå og den karry farvede lyser op - det gør de både fordi det er de mest klare farver og fordi de ligger langt fra de andre farver i farvehjulet.

Opskriften på tørklædet finder du i min bog Krydret strik.


Når jeg samler en kurv som denne, med både store og små nøgler, har jeg frem til jeg begynder at strikke, den stående et sted hvor jeg jævnligt går forbi den. Det har jeg fordi jeg gerne vil se på mine farver, det er her jeg beslutter mig for, hvordan jeg vil sætte mine nøgler sammen... 
Jeg kunne have valgt at lave varme mod kolde farver, lyse mod mørke, douche mod klare osv...

Jeg valgte en anden vej, nemlig rød mod ikke rød.


5 kommentarer:

 1. En dag skal jeg forsøke meg på dine magiske nøgler. Det blir så flott!!!
  Jeg holder på med å minske lageret mitt for tiden, men har også julegavestrikking med ferdig innkjøpt garn.
  Å sette farger opp mot hverandre er så morro. Man får en reaksjon med de forskjellige fargene som kommer sammen. Jeg elsker å leke med farger ( selv om jeg har vært litt kjedelig det siste året....)
  Ha en fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pas på, det er meget vanedannende... og man kommer til at strikke mere end man har tid til ;-)

   Slet
 2. Super anvendeligt blog indlæg.

  SvarSlet
 3. vild flot du er go til det. jeg bruger også alle mine restegarner, du kan finde mig på instagram

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.