mandag den 29. december 2014

Sommerhus strik - Herrer sweater


Her i december har jeg strikket en hel masse, jeg har i den grad glædet mig til at dele det med jer - men måtte jo pænt vente til Pakkekalenderen var slut.

Det første jeg vil dele med jer er denne skønne grå herrer sweater... OG JA den er grå, som i farveløs... Jeg har nemlig fået et yndlings grå, farve 956 Koksgrå melange Peruvian Highland Wool fra Filcolana. Her er den strikket sammen med 954 og 955

Min plan er at denne sweater sammen med en cardigan til kvinder og to trøjer til børn i samme mønster men forskellige garntyper, skal i min booklet Sommerhus strik der kommer til at indeholde omkring 10 opskrifter der egner sig til at blive strikket i sommerhuset mens du slapper af. 

Bookletten har som alt andet været længe undervejs, her får tingene lov til at modnes, opskrifter bliver taget ud, nye kommer til og først når jeg er tilfreds kommer det til tryk. 

Jeg vil samle 4 trøjer/swetrer som har sammen mønster, men strikket i forskellige kvaliteter, farver og faconer... For sådan et familie sæt kan også blive for 80'er sæt agtigt, og det skal det altså ikke være.

Til mænd bliver det en tyk sweater i uld og blot i grå - Så kan alle være med. Til kvinder vil jeg strikke en cardigan der skal klippes op på tynde pinde, overvejer New Zealand lammeuld Fra Filcolana eller Fin ull fra Rauma. Begge garner egner sig til at man kan klippe cardiganen op, og begge garner findes i ufattelig smukke farver... Lammeulden er den tyndeste af de to - der må nogle strikkeprøver til. Til børn/unge vil jeg lave en meget farverig trøje til de yngste og en mere "hip" til teenageren. 

Har du nogle ønsker til hvad du har lyst til at strikke til familien når du er i sommerhus?

12 kommentarer:

 1. Det ser riktig spennende ut, og minner om koften jeg strikket for et år siden i disse gråfargene sammen med sort. Det var et gammelt mønster på en genser, som jeg gjorde om. Nå er den mer moderne, og som knapper har jeg trykknapper. Kanskje en ide for deg på barnekoftene???
  FINULL er et utrulig flott garn, med over 100 farger. Jeg selger mye av det i butikken der jeg jobber. Det er et godt, gammelt Husflidgarn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler, ja trykknapper på børnetrøjer er en super god opfindelse, og så er man også fri for at tænke over i hvilken side det nu er knaphullet skal placeres ;-)
   Jeg tror jeg har besluttet mig for Rauma, jeg har sendt bud efter et farvekort, og håber de vil give garnet til bogen.
   Godt nytår Sylvia

   Slet
 2. Hej Charlotte , jer kan ikke se du har fundet en vinder fra d. 23 og 24 . KH Helle
  Helleallan.larsen@mail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg, du finder dem som de andre dage i kommentarfeltet... :-)

   Slet
 3. Stilig struktur på genseren!

  Mulig noe småstrikk og i heftet? Som lue eller skjerf som passer til designene, eller en cowl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahh ja, det er en god ide med noget tilbehør der passer til - det kunne også være en måde at gøre nogle af strikkeprøverne på ;-)
   Godt Nytår :-)

   Slet
 4. det er dejligt med en herrer sweater for der er ikke mange som udvikler nye . godt nytår til dig og dine knus fra Fur
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Jeg går og pønser på en trøje med noget Wiinblad inspireret et eller andet på, og så mangler jeg altid en bolero synes jeg...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil være SÅ fedt, Elsker nogle af Wiinblads mere rå skitser og hans farvekombinationer, han billeder "de 4 årstider" har betydet en del for min kreative udvikling som barn - de gav mig lysten til at tegne.
   Godt nytår Sara

   Slet
  2. Så meget i lige måde - Heidi og jeg holder 'Strik og drik' nytårsaften, og strikker i den anledning med glimmergarn og drikker portvin :)

   Slet
  3. Genial ide... I er kommet ind i det nye år med maner :-)

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.