fredag den 1. maj 2015

Sådan kan du arbejde med komplementær farver


I denne uge på Facebook, har vi fokuseret på komplementærfarver

Men hvad er Komplementærfarver?
Jeg husker stadig hvordan jeg lærte om komplementærfarver i billedkunst i klubben i folkeskolen (for længe længe siden - Der havde jeg en fest med Anne Dorthe og Klaus) 

Short in English
This week has been a colourful one, on Facebook, we have been  exploring the complementary colours.Først skulle vi tegne en stjerne, du ved dem man tegner ved at tegne en trekant med spidsen opad og oven i, en trekant med spidsen nedad. Her har jeg tegnet en i Adobe Illustrator til jer, den kommer vil til at bruge meget mere i de følgende uger. De farver der ligger over for hinanden, er komplementære, det vil sige at de fremhæver hinanden.

Først var det violet  og gul, så kom rød  og  grøn, og til sidst talte vi om blå og orange.  Jeg har delt min opslagstavle fra Pinterest, der netop handler om farvehjulet med jer. Vist jer Design seeds, der er en af mine favorit sider, når det kommer til farveinspiration. Og så har jeg lavet videoer til jer, hvis du altid vil være opdateret med mine nyeste videorer, så skal du tilmelde dig min Youtube kanal. Hjælp mig til at ligge højere i Youtube's søgefunktion ved at like mine videoer. 

 2 videoer med violet og gul, en hvor jeg snakker om farverne ud fra farvehjulet og en hvor jeg snakker om at finde inspiration, hvordan du bruger og hvad du kan strikke. -Violet and yellow
2 videoer  med rød og grøn, en hvor jeg snakker om farverne ud fra farvehjulet og en hvor jeg snakker om at finde inspiration, hvordan du bruger og hvad du kan strikke. - Red and Green

2 videoer med blå og orange, en hvor jeg snakker om farverne ud fra farvehjulet og en hvor jeg snakker om at finde inspiration, hvordan du bruger og hvad du kan strikke - Blue and orangeBonus materiale, en vejledning til at vikle magiske nøgler. How to wind magic yarn balls. 

6 kommentarer:

 1. Meget inspirerende - måske man skulle...��

  SvarSlet
 2. Tak for inspirationen. Det er godt at huske på farveteorierne, når der skal ny inspiration til.

  SvarSlet
 3. Hvis man strikker med komplementærfarver, hvilken karve skal så være den dominante når der strikkes?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer an på både mønster, farvemætning og din personlige smag. Hvis jeg arbejder med et fint mønster, og farverne rød og grøn, vil jeg lade de grønne være bund og den røde dominant samt mønster farve, derved træder den mere kraftfuldt frem.

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.