onsdag den 3. juni 2015

Strik i Fællesskab med Charlotte Kaae - Garam Masala fra Krydret strik, del 1 af 8


Hej og velkommen til årets 2. strik i fællesskab. This is only in Danish
Vi skal strikke Garam Masala fra Krydret strik. Som er en sweater strikket med magiske nøgler. Det her har jeg glædet mig helt vildt til, Garam Masala er nemlig min favorit sweater og den er efterhånden godt slidt.

Strik med dine rester, det her er i den grad en sweater der lægger op til at du kan bruge dine rester. Kik i dine gemmer og find de rester frem i 100% uld, der løber 100 m på 50 g. Når du har set om de kan bruges, må du finde ud of om du skal supplere med garn fra en garnbutik. Garnerne behøver ikke komme fra samme firma, når blot de ligner hinanden. Her nævner jeg 3 garner der alle ligner Peruvian Highland Wool fra Filcolana, som er det garn jeg bruger. Lima fra Hjertegarn, Cascade 220 fra Cascade yarns og Karisma fra Garnstudio. Personligt elsker jeg den farveskala jeg kan få ved at have alle disse garner og vælge i mellem.

Hvis du vil købe bogen og/eller garnkit
Send en mail på knitting@bykaae.dk du kan betale via kontooverførsel, Paypal, Mobilpay eller Swiip.

Garnkit + signeret bog. Se alle farver her 

Str S = 1.000 kr + forsendelse

Str M = 1.100 kr + forsendelse

Str L = 1.200 kr + forsendelse

Custommade farveblanding + 500 kr

Eksklussiv bog S 900 kr, M 1.000 kr, L 1.100 kr

Sigeret bog 175 krDa jeg strikkede sweateren i 2010 var flagermusærmer en del af modebilledet, det er de ikke rigtig længere, så i denne SIFs vil jeg vise dig hvor let du kan ændre diagrammet og opskriften, så det passer til en Raglansweater, men også hvordan du kan forlænge den, så du strikker den i din ønskede længde. Jeg strikker den som Raglan.

Det jeg rigtig godt kan lide ved modellen ud over alle farverne, er striberne ned af ærmet. Dem beholder vi naturligvis, når der strikkes Raglan!
Jeg har tegnet mit diagram op til Raglansweateren i str S, M og L. Det har jeg gjort ved at tegne det halve af for/bag-stykket i breden, markeret hvor jeg sætter ærmerne til og hvor min raglanindtagning begynder. Send en mail på knitting@bykaae.dk hvis du deltager i denne SIFs og ønsker en kopi af dette diagram.

De 25 striber i hver side, har jeg reduceret til 13 m, og dermed tegnet mit diagram bredere i bunden, i forhold til det i bogen. Jeg har  ikke striberne tegnet på, men strikker dem dog med. 

Den grønne afmærkning i venstre side er min centermaske. Du læser diagrammet nederst fra højre mod venstren når du når til Centermasken og den er strikket, læser du samme linje igen, blot fra venstre mod højre = forstykket, gentag over ryggen. Mellem for og bagstykke har du dine 13 lodrette striber.

Jeg har forlænget det med 14 omg i højden, som du ser har jeg gjort det ved at  sætte 2 omg ind mellem hver mønster del, hvor der blot strikkes mere med det ene nøgle (det betyder også at jeg bruger mere af det nøgle end oprindeligt tænkt.

Ærmerne strikkes for sig, og sættes til. Jeg strikker striber over mine ærmer. Mere info om ærmer senere i forløbet.

Dette er blot en arbejdstegning, der passer min størrelse og min strikkefasthed. Hvis du selv vil beregne din raglansweater, så kik med i mit gratis Hangout Mandag d. 8. juni kl 17 - 18. Der er plads til 8 på holdet. Send mig en mail om at du ønsker at deltage. Knitting@bykaae.dk

Inden du går igang med dit regnestykke, eller med at strikke, skal du strikke en prøve, strikket rundt i 2 farver. Hvis du er i tvivl om hvordan du gør det - så kik med her.

Se mit gratis hangout om at vikle magiske nøgler her

Krydret strik har sin egen Facecook side som du finder her.

Er du på Instagram #GaramMasala #KrydretStrik #ByKaae #StrikiFællesskab #SIFs #MagiskeNøgler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.