mandag den 14. september 2015

En strikkeflirt med Harry Potter


Der er ingen tvivl om at Ravelry og hele den hype, der var omkring Harry Potter universet inden for strik, er det der er fundament for hvor jeg er i dag.

Short in English
There is no doubt that Ravelry and all the hype surrounding The Harry Potter universe in knitting forums, it is the foundation for where I am today.


Jeg E L S K E R J. K. Rowling's univers, hendes fortællinger tryllebandt mig i årevise. Så selvfølgelig fandt jeg grupper på Ravelry omhandlende Harry Potter og Hogwarts. Her fandt jeg masser af hyggelige strikketimer, nye pennevenner og et skønt sted for min designspirre at sætte rod. Et af mine mange Harry Potter design, er disse Ravenclaw sokker. Opskriften er på engelsk, det var mine opskrifter den gang... 

Jeg har fået en del henvendelser på om ikke jeg vil oversætte dem til dansk. 

Det overvejer jeg helt bestemt, og i den forbindelse, er jeg ved at se alle mine Harry Potter opskrifter igennem. Skal de oversættes? Skal jeg lave flere? Eller skal de bare ligge der på Ravelry og være et dejligt minde om en skøn tid? Jeg ved det ikke helt, og har bestemt heller ikke tænkt mig at gøre en endelig beslutning endnu.

Short in English
I just LOVE JK Rowling's universe, her stories had me mesmerized for years. So of course I found groups on Ravelry all about Harry Potter and Hogwarts. Here I found plenty of knitting hours, new pen-pals and a wonderful place for my design sprout setting roots One of my many Harry Potter design, these Ravenclaw socks. The pattern is in English, so was all my patterns at the time ... 

I have received a number of inquiries on whether or not I will translate them into Danish.

This considering I certainly, and in that context, I am seeing all my Harry Potter patterns through. Must the be translated? Should I make more? Or should they just stay put on Ravelry and be a nice memory of a wonderful time? I do not know yet, and am certainly not going to make a final decision yet.

Var du med på Harry Potter bølgen?

Hvad tænker du, skal de oversættes? Skal jeg lave flere?6 kommentarer:

 1. Vores yngste var 7 år, da Harry Potter kom frem og vi har læst dem alle højt for børnene. De blev dog hurtigt utålmodige og kæmpede sig selv igennem bøgerne. Der er ingen tvivl om, at HP medførte mange rigtig dygtige læsere.
  Og jo - jeg elsker også bøgerne. Har lige læst den igennem igen, for første gang siden dengang - og nu på originalsproget. Jeg elsker at læse Fantasy. En interesse, jeg deler med et par af mine børn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror der er rigtig mange strikkere der er ret vilde med fantasy - jeg er helt bestemt også en af dem. Har bøgerne på både dansk og engelsk, på dvd og blueray, og for det ikke skal være løgn også som lydbøger :-) ELSKER det univers

   Slet
 2. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  SvarSlet
 3. Jeg synes, det er superhyggeligt at kigge på dine - og andres - HP-projekter, men jeg ved også, at jeg aldrig kommer til at strikke nogle af dem selv.
  Er selv meget fantasy-interesseret, i mange afskygninger, men nogen cosplayer bliver jeg næppe. Heller ikke på fødderne :) Men det kender jeg afgjort nogen, der er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes i øvrigt, dine Hufflepuff-sokker er da bomb ;)

   Slet
 4. Og har fundet enengelsk bog med opskrifterne men ka ik strikke på engelsk.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.