tirsdag den 23. februar 2016

Kunsten at sætte farver til en stribet sweater - sådan vælger du farver


I sidste uge pakkede jeg en del kits til mit Bifrost Tørklæde og min Julet vinterhue, som Mia strikker i den smukkeste pink kombination, se hende hue på Instagram

Det med at stå og rode i garnet, og lægge farver op på bordet, er ALTID inspirerende. 

Denne kombination opstod for nogle uger siden, jeg lægger den igen og igen - I fredags vidste jeg bare at den måtte blive til noget. 


Til kjolen har jeg brugt denne opskrift, og så har jeg bare forlænget den til den ønskede længde. Køb opskriften herI lang tid troede jeg at jeg ville lave endnu et tørklæde, et tørklæde med en "ikke farvet" base og ét magisk nøgle i de 7 farver.

Fra 1-9 farver, vælger jeg altid et ulige tal!

De farver jeg har fundet frem ligger på hver sin side af farvecirklen. Hvis du vil læse mere om hvordan jeg arbejder med farver og farvecirkler, følg linket her.Uanset om jeg arbejder ud fra farvecirklen, eller at jeg senere skal forklare mit farvevalg, så vender jeg tilbage til mine farvecirkler - som både billedkunst og håndarbejdslærer, så er det en "arbejdsskade"


I dette tilfælde har jeg arbejdet en del med komplementærfarver, altså farver der ligger over for hinanden i cirklen 

Men både brugt farver fra den klare og den lyse cirkel. For at skabe lidt ro, har jeg bundet de 7 farver sammen med en mørk grå. Mine striber strikker jeg over 4-9 omgange, efter tilfældets regler, det samme gælder farveforløbet. 

Jeg vælger mine forløb og mine farver tilfældigt - ved at slå med terninger.

Farvernes forløb vælges
I dette tilfælde har jeg 7 farver + den grå = 8
Jeg valgte at slå med 3 terninger og give øjnene en farve, 1 - 2 = gul 3 - 4 = orange osv (17 - 18 - talte ingen farve). Slår jeg den samme farve 2 gange i streg er det en ommer.

Stribernes forløb vælges
4 - 9 omgange, til dette bruger jeg 1 terning, 6'eren tæller intet.
1 = 4 omg, 2 = 5 omg osv. Slår jeg det samme antal omg 2 gange er det ok, men 3. gang slår jeg om.

For at få liv i dine farver, er det vigtigt at du vælger fra mere end en tonehøjde.

På fredag vil jeg vise, hvordan min lange stribet sweater er blevet. Selv er jeg rigtig glad for resultatet, jeg elsker farver med fuld knald på. Læs blogindlægget her

Er du ikke lige så vild med klare farver som mig...
så vælger du jo bare et mere dæmpet forløb, flere farver fra samme familie, frem for komplementærfarver.

Kan du bruge dette indlæg til noget? 

Får du mod på at sætte flere farver på dit næste projekt?

Skriv en kommentar og fortæl mig, hvad du får lyst til at strikke efter at have læst med i dag.


9 kommentarer:

 1. Det er inspirerende at llse om dine farvevalg og ikke mindst om hvordan du vælger sammensætning og stribernes bredde. Jeg ser somme tider sammensætninger, jeg ikke lige ville have valgt, men som virker 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja det er de skæve sammensætninger der er sjovest. Nå man så går dem efter, kan man næsten altid binde dem op på farvecirklen alligevel... Jeg har slettet din kommentar under,da det er en dublet, blogger driller lidt.

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker at lade mine unger vælge farvesammensætninger, der kommer tit noget helt andet frem end hvad jeg ville have valgt, det sker så engang imellem at jeg finder en eller anden farve, der enten giver ro, eller samler farverne. Men jeg elsker farver, og bliver meget inspireret af at se hvordan andre sætter farver sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. LOL vi to er vist lige glade for farver :-) Børn er super gode til at vælge, de er ikke blevet kodet med hvad der er "rigtigt" sammen endnu :-)

   Slet
  2. Verden er bare federe hvis den er fuld af farve...

   Slet
  3. 100% enig, farver gør bare godt. Og nu er den færdig - glæder mig til at have den på ind og passe Rasmilla butikken i dag :-)

   Slet
 4. Hvad menes der med tonehoejde I denne sammenhaeng?

  SvarSlet
  Svar
  1. At der både er lyse, klare og mørke farver

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.