onsdag den 8. juni 2016

Let sommerbluse - Designstrik, tillæg til Hendes Verden nr 23, 2016

Designstrik 
Tillæg til Hendes Verden nr. 23


Tilbage i januar, var Michael og jeg i Rom, på vores rejse fandt jeg inspirationen til denne lette sommerbluse, som du finder i tillægget til Hendes Verden nr 23 (det udkom i mandags).

Du kan læse mere om min tur her og her, hvor jeg viser hvor min inspiration kommer fra, og hvordan jeg har arbejdet videre og er endt med en strikkeopskrift.

De gule bukser min sommerbluse er stylet med er mega fede, de er fra Claes Iversen, hvis du ved, hvor de forhandles her i DK så giv endelig lyd. Gad vide om man kan smyge sin rumpette ned i dem. 


Mit bud på en sommerlet bluse. Jeg har lavet et design der både er moderne så jeg rammer et større publikum, end jeg normalt henvender mig til og samtidig matcher min stil.

Jeg valgte en meget neutral farve og et lækkert bomuld/uld garn. Formen er en poncho alike bluse. Ved at strikke det tynde garn på lidt for tykke pinde, fik jeg det udtryk jeg var ude efter, og som jeg så over alt i Rom. Er vild med det luftige udtryk... Noget af det der fangede mit øje i de store modehuse i Rom, var netop blondestrik på tykkere pinde en garnet var til + dekoration på strik, både med sting, perler men også tryk. 

Jeg har så valgt at gå lidt videre og bruge tekstil tuscher + perler. Det er super let at tegne på strik, der er bare et par småting, du skal tage højde for. 
På Tuscherne står der at de virker bedst på bomuld. Min strikkeprøve er vasket flere gange, den har ikke mistet farve. 
Du kan ikke tegne på noget der er mørkt.Via Periscope, en live streaming tjeneste, udgav jeg i begyndelsen af året denne video, hvor jeg viser hvordan jeg gør. Den samtale du høre, er en jeg har med de der deltager live. Grunden til at jeg vender på hovedet ind i mellem er fordi det er sådan videoen ser ud, når man gemmer den fra Periscope. Med i dette tillæg, er en god portion af mine kollegaer fra Danske Strikdesignere, 9 opskrifter og 9 profil interviewes.

Tak til Louise Gram for et fedt tillæg

3 kommentarer:

 1. Er det mon den bluse du har talt om, at du får rettighederne tilbage på? Den er bare så fin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig, den udkommer til juli.

   Slet
  2. Hvordan får jeg fat i dette hæfte..! 😍😍😍🍒

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.