fredag den 1. juli 2016

Top 5 strikkebøger 2016 - Room 606 fra Amimono


Jeg er vild med Helga Isagers nye bog Room 606. Jeg er nu altid vild med Helgas bøger, hendes æstetik er så lækker.

Jeg er måske lidt farvet af at Helga i sin tid, da jeg flyttede til kbh var min LYS (lokale garnbutik), da lå hendes hyggelige studio/shop i Jægersborggade et par 100 m fra hvor jeg boede. 

Mit første møde med Helga i butikken, var et af de der kundemøder, som alle butiksejere bør gøre sig!

Jeg kom ind i butikken, forelskede mig straks i en model "Lavender" en lækker poncho sweater. Da jeg står og køber kittet, siger Helga; "skal jeg ikke lige regne den om så den kommer til at passe dig lidt bedere?"  Det er sq god stil!

Når jeg har Helgas nyest bog med i min top 5, er det bla. fordi jeg finder den mega inspirerende, billederne er smukke, der er nogle sjove teknikker og så er det DESIGN for alle pengene. Når jeg regner på hvor meget Helga har brugt på selve bogens udgivelse (fotograf, stylist, model, redigering, grafiker og tryk)... SÅ ER DER GODT NOK MEGET BOG FOR PENGENE.

Ingrid sweater billede fra Amimono.dk

Min favorit!
En sweater i patent, med super skønne detaljer på ærmerne. Helga starter opskriften med at strikke ærmer, så er det sjove og for mange, det sværeste i opskriften også overstået. 

Opskrifterne kommer for det meste i 3 str, enkelte blot i 1.

Bagerst i bogen er der en lille strikkeskole, her savnede jeg lidt om patent, når nu madrassting var vist. Faktisk synes jeg en strikkeskole i tegnede billeder er overflødigt i moderne bøger, men det er en smagssag. 


Billeder fra Amimono.dk


Er du også en af de mange, der bare måtte eje denne smukke bog? 

Hvilken af de 11 modeller er din favorit?

8 kommentarer:

 1. Jeg har strikket den i nederste højre hjørne på dit billede samt huen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også bare begge smukke modeller. Jeg har set flere versioner af huen, den sidder mega godt med den lange rib. Jakken, er så smuk, lidt i stil, med den fra map collection ikke

   Slet
 2. Bodil, den Chanel-agtige cardigan/jakke skal helt sikkert strikkes på et tidspunkt, den skal bare lige omregnes til min störrelse först.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er det godt at du er god til strikkematematik hva Frida.

   Slet
 3. Det er helt bestemt en af de bøger som kommer til at stå i min reol en dag, pt. drømmer jeg nok om at strikke den røde tunika/kjole med lange ærmer

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil også være vildt flot til dig, hvilken farve? jeg tænker jo en kølig blå eller blåviolet til dig

   Slet
  2. Jeg er nok mere til en blåviolet en en kølig blå, da jeg jo er temmelig bleg året rundt, men en mørk marineblå kunne måske også være fin tror jeg.

   Slet
 4. Jeg skal jo på Fanø. Og hære foredrag om netop bogen. Wee

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.