mandag den 7. november 2016

Sammensæt farver i samme farvegruppe


Når du arbejder med den samme farvegruppe, er det let at sammensætte farver!

Jeg har samlet alle mine blå farver + en grå, en sort og to hvide. De grå, sorte og hvide bruger jeg når jeg vil "binde" mine farver sammen med.

Som jeg så ofte har sagt før, er det meget lettere at arbejde med farver, når du er billedkunstner og kan blande en maling - Når du arbejder med garn som vi gør, må du arbejde med de farver du kan få.

Når du ser på denne oplægning kan du se at farverne blå men enkelte af farverne indeholder også grøn såsom nr 881, 280 og 257... I Korrekt farvelære ville de ikke tælle med på Valør-skalaen, jeg har taget dem med fordi jeg synes de giver noget liv til mine "ægte" blå. Det fortæller jeg mere om her under...


Klik ind på min Youtubekanal (klik på billedet)... og se mine videoer om farver.


Farve 257 er helt klart en af mine favorit-blå, også selv om den i virkeligheden er grøn... Jeg har brugt den i et utal af designs og den er næsten altid med når jeg arbejder i blå forløb.

Til venstre i billedet har jeg sammensat den med nogle grønlige farver og til højre nogle blå... Hvilken side er du mest til? Personligt er jeg til den grønlige. Disse 3 farver kan sammensættes med en masse andre, eller du kan bare arbejde med de 3. Arbejdes der kun med de 3 farver, er der ikke meget spræl på farverne, sætter du en orange til, vil der være fuld knald over feltet, særligt hvis du rammer en orange, der er komplementær til en af de blå (samme farvemætning). Ved at strikke dem over en hvid i striber vil du få et lækkert maritimt look. Over sort eller gråt et mere dæmpet look. 

I denne uge handler mine blogpost's om disse farver, og jeg vil vise dig forskellige farveprøver ud fra disse to billeder med fokus på farve 257.  Jeg håber du bliver inspireret til at lege med farver sammen med mig...Brug 
#StrikMedFarver 
på Instagram, hvis du leger med. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.