mandag den 5. juli 2010

Taljetørklæde ~ broderi på strik # 2

Det skrider langsomt men sikkert frem. Argyl strikket forsvinder mere og mere, og fokus kommer nu til at være på broderiet.

Min broderi-ring er en str. 8, den er næsten lige så stor som en middagstallerken - så bredt bliver taljetørklædet, når det er spændt ud.

Det er udfordrende at arbejde med et center broderi, der ikke er symetrisk, eller ensartet.

Teknik - palietter:

Når jeg syr palietter, kan jeg godt lide at de sidder godt fast, jeg giver dem altid mellem 3 og 4 sting.

Jeg syr altid palietterne på med den "høje" side op ad, dette gør jeg for at mine palietter ikke skal skære tråden, efterhånden som tørklædet slides.

Den bølgede kant laver jeg tildels med bagsting, hvor på jeg syr
knaphulssting.

Knaphulssting er nogle sting, jeg elsker at bruge, de er gode til at skabe en 3-D agtig effekt, og giver mere "liv" i ens broderi.

Det og så franskeknuder er de sting jeg aldrig bliver træt af, at anvende i mit frihåndsbroderi.Det fremgår vist ret tydeligt på billederne at jeg nærmest brodere nat
og dag. Siden Onsdag, har jeg broderet, kun afbrudt af Roskilde-festival fredag.
Broderiet er blevet rykket til venstre, så den anden side af midten også kan blive færdiggjort.
Når midten er færdig, har jeg en del palietter der skal sys på picot kanten, og en masse små perler til spidserene. Jeg ved endnu ikke om mine kvaster skal være blå eller orange... De skal på til sidst, og jeg tager nok ikke beslutningen før end jeg er ved vejs ende.

I dag har jeg broderet en masse kædesting, jeg har ikke brugt så meget glimmer garn her, da der skal være en masse perler på dette stykke.
Der skal også være et par palietter der skal sys fast med shisha broderi.
Shisha broderi er kendt fra Indien og Pakistan. Det Shisha betyder lille spejl, og er ganske enkelt den teknik hvor med man syr de små spejle fast med.

Jeg bruger ikke spejle, men bare palietter, der vil komme nogle flere fotos af teknikken, når jeg har fået lavet lidt mere end de to, jeg har lavet nu. Hvis du klikker på billedet med musen, vil du få et større format, hvor du kan se de to shisha broderet palietter.
Tilbage til nål og tråd :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.