torsdag den 20. oktober 2011

Inspiration fra Davidssamlingen del 2


I går lovede jeg jer at jeg ville dele mine skitser fra Davidssamlingen med jer... Og her kommer de så. Min første model bliver en luffe, med en broderet tulipan på. Den skal strikkes i Peruvian Highland wool fra Filcolana. Selve luffen skal strikkes i 2-farvet strik i et stjernemønster.


Mit farvevalg er ligeledes inspireret af turen, det bliver en lys pastel mintgrøn farve 257, en pastel agtig blå 228, en mørk grøn 801, og en brændt orange 257.


Mønsteret i luffen er inspireret af denne hurtige skitse jeg tegnede fra et træ mosaik, som var umulig at tage et godt billede af.


Kanten på luffen er inspireret af et stykke vævet bånd - det så I i går. Hvordan jeg lige får det til at fungere i strik, har jeg en lille ide om, men ved ikke helt op det fungere i parksis endnu.


Diagrammet til selve luffen er jeg faktisk ret glad for, og vil helt bestem bruge det i flere produkter.


Strikkeprøven, den skal valkes i maskinen, før ende det endelige resultat kan vises... Jeg er spændt på hvordan det bliver. Men før jeg valker, skal der måles og regnes. At lave opskrifter der skal valkes er ikke en let sag.

5 kommentarer:

 1. På en snevejrsdag i Tarm kunne jeg da sagtens lige se mine hænder forsvinde i sådan et par lækre lune tulipaner - nice ;)

  SvarSlet
 2. Det ser spændende ud,det er fingerkoldt. Her sidder jeg og s.....og splejser garn sammen til Dhaniya ej jeg fugter enderne,så er der lidt til halsen også.Vh Pia D.

  SvarSlet
 3. Smiler tak Mille. Jeg tror de bliver ret gode, min strikkeprøve er lige kommet ud af maskinen, og det bliver HELT tæt.
  Pia, held og lykke med Dhaniya'en og spydt splejsningerne ;-)

  SvarSlet
 4. Ellers kulle du lave kanten i kædemaskehækling, der er netop den kant et klassisk mønster! (har jeg lige set i mine nye bøger) :-)

  SvarSlet
 5. Det var en god ide Sidsel, en teknik jeg lige må studere lidt, er nemlig ikke god i hækling. ;-)

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.