onsdag den 27. juni 2012

Persisk Nordisk Re-mix for BC-Garn


Trøjen skal sendes på fredag, 10 pinde og en stor portion montering er der tilbage. Der skal hæftes en masse ender, som set i bagspejlet, måske havde været smart at hæfte undervejs... I morgen eller i overmorgen, vil jeg lave en lille vejledning til hvordan man montere i retriller, så syningen bliver næsten usynlig. Mange ville måske have lavet en løs af maske som kantmaske, og monteret i den, jeg foretrækker, at montere i de sting, der nu er valgt som basis.  Jeg vil lige høre jer af, om denne vejledning til at strikke striber, du den, eller skal der uddybes?

Striberne i trøjen, er dannet ud fra dette dogme; farverne skal følges i vandrette striber, så de danner ro. Hver stribe må være over 1 – 4 retriller, enderne hæftes ikke men splejses ved at splitte garn enderne i 2, og klippe den ene split af ca. 4 cm ned, fugt garnet, læg enderne over hinanden og splejs det nye garn til. Desuden skifter jeg aldrig garnet ude i kanten af trøjen, men tilfældige steder inde på strikketøjet, det giver lidt ekstra til de mange farveskift.


6 kommentarer:

 1. Jeg tror godt jeg forstår vejledningen til striberne. Men jeg undrer mig lidt over at du skriver du skal hæfte ender, når der står i vejledningen at man skal splejse enderne sammen ?

  Iøvrigt en spændende trøje, som jeg glæder mig til at se færdigmonteret, hvis man kan komme til det :-)

  SvarSlet
 2. jeg forstår udmærket vejledningen :o)
  jeg forstår heller ikke helt hvor alle enderne til hæftning opstår, når du splejser undervejs ?
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Der står ikke noget om at enderne skal "spyt" splejses?

  SvarSlet
 4. Er det intarsia enderne du hæfter?

  SvarSlet
 5. Der skulle I selvfølgelig have haft stykket om gobelinstrik med, før den gav mening. Alle gobelinstykkerne, skal hæftes. men nu ser jeg lige lidt på det igen :-) Tak for hjælpen.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.