onsdag den 28. november 2012

Hvad er en Rusk-um-snusk kage?


Nogle dage har man bare lyst til kage, og i går var sådan en dag. Vi havde bare ikke rigtig noget, så jeg kunne bage efter opskrift (som jeg ellers normalt gør). Rusk-um-snusk, er vore begreb for at lave noget ud af det vi har, og så lave det på slum, altså uden mål.
Jeg brugte:
æg
mel
sukker
honning
revet gulerødder
appelsin
mandelflager
kanel
kardemomme
stødt ingefær

til glasur
flormelis
rosenvand
rød mad farve

Når det er på slum, så er det noget med at kikke på dejen, mens den står og røre i maskinen, og bare hælde i til den ser god ud - jeg valgte en let flydene udgave.
Ned i en form, ind i ovnen i 30 min på 175 grader - jeg tænkte 30 min var den tid den skulle have, men kikkede selvfølgelig til den med jævne mellemrum.

Den varme kage vendes ud på papir, og deles på midten. Når den er kold lægges den sammen med glasur. og pyntes med glasur.

Glasuren er bare rørt af overnævnte ting - vær opmærksom på at rosenvand giver meget smag, så tynd den evt med ½ rovsenvand ½ vand.

1 kommentar:

  1. Altså, Fru Lærer, dén kan jeg ikke lade passere! Det hedder da "på slumP"! Slum, det er sådan noget kedeligt noget, og det ser din lækre kage jo langt fra ud til at være ;) Jeg bliver helt lækkersulten.

    SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.