onsdag den 13. november 2013

Venderækker vs vendepinde?


I min næste opskrift strikker jeg venderækker/vendepinde... Jeg bruger oftest begrebet vendepinde, men kan se mange skriver venderækker. Mon ikke venderækker er noget der har sneget sig ind med det engelske Turn rows? 
Hvad kalder du det? Venderækker eller vendepinde? Hvilket begreb giver bedst mening for dig? Og sidst men ikke mindst, hvordan strikker du dine vende-rækker/pinde?

13 kommentarer:

 1. jeg siger vendepinde

  SvarSlet
 2. Jeg bruger vendepinde og vender altid med et omslag som strikkes sammen med efterfølgende maske når der igen strikkes over alle masker :-)

  SvarSlet
 3. Vendepinde bruger jeg, og omslag som strikkes med når alle vendepinde er strikkede

  SvarSlet
 4. Kender I den med at slå garnet rundt om næste m, vend, 1 m løs af.... Næste p strikkes masken og omslaget sammen. Wrap and turn på engelsk.

  SvarSlet
 5. Venderækker - og bruger wrap and turn, men springer tit over det med at strikke omslag og maske sammen - strikker bare hen over og kan ikke se den store forskel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I retriller ser man det ikke, men i glatstrik på p5 der er den tydeligt, hvis man glemmer omslaget :-)

   Slet
  2. Enig, omslaget skal man huske, men delen med at strikke omslag sammen med masken på næste omgang kan man godt springe over :)

   Slet
 6. Jeg tror bare jeg kalder det vendestrik!?!? Har ikke lige tænkt på om det er pinde eller rækker...

  Jeg strikker, vender, tager første maske løs af, strammer til og strikker videre... Det er det der fungerer bedst for mig...

  Den ser i øvrigt rigtig spændende ud den model. Glæder mig til at se den færdig!

  SvarSlet
 7. Jeg kalder det vendepinde og jeg bruger altid wrap and turn. Og det gør jeg fordi jeg synes at det er den eneste teknik der gør vendepindene usynlige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for Japanske vendepinde, når jeg strikker i garn der hårdt.

   Slet
 8. Vendepinde og flere forskellige metoder.
  Omslag og wrap and turn er to metoder, at gøre det samme på, men der er forskel på hvilken vej man laver omslaget. Omslag er løsere og wrap and turn er som regel strammere. Wrap and turn i retstrik kan man nogen gange undlade at strikke omslaget med. Det kommer helt an på garn og pindestørrelse. Der er også alm. hælvendepinde, hvor man samtidig tager ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis, garnet, og det man strikker, bestemmer metoden.

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.