mandag den 3. marts 2014

Danmark rundt med en kuffert fyldt med strik


Strikketøjet her er ikke mit, men fra den gang da jeg var på Ærø og undervise i Krydret strik. I denne tid, hvor jeg i den grad rejser land og rige rundt, kommer jeg ofte til at tænke på de steder jeg har undervist, og hvor meget det beriger min kreativitet. 

Se blot farvesammensætningen her, violblå, army grøn, aubergine, lysblå, hindbær pink, gammelrosa... En herlig kombination, jeg aldrig selv havde fundet på. 

Et lækkert sted at søge sin farveinspiration lige nu er på Arken, hvor der er en Hundertwasser udstilling. Personligt er jeg til hans mest farverige billeder så som The Blob Grows in the Beloved Garden eller Who Has Eaten All My Windows. Da opal lavede sokkegarn i Hundertwasser farver, kunne jeg kun være rigtig glad. Til min store overraskelse er det stadig i handelen... Sidst jeg strikkede sokker i Opal Hundertwasser var tilbage i 2008.

Hvor søger du inspiration til farvekombinationer?

7 kommentarer:

 1. ofte får jeg et billede i hovedet, en blomstereng eller skyer på himmelen eller noget helt andet, og så vælger jeg farver derfra.
  kh.fra Island
  Frida
  ps. har endnu ikke set noget til det garn jeg vandt i julekalenderen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige undersøgt garnsagen, det er ikke blevet sendt, men bliver sendt nu :-)

   Slet
  2. tak! jeg föler mig lidt uartig sådan at rykke for en gave, men glæder mig til pakken kommer. :)

   Slet
 2. Jag kan få inspiration till färgkombinationer på många olika ställen, ofta från bilder i tidningar eller böcker. Eller om jag går på en konstutställning. Eller bara genom att sortera om mina garner....

  SvarSlet
  Svar
  1. I garnkassen med rester, får man altså meget god inspiration :-)

   Slet
 3. Åhhhh, har du været på Ærø:-) Der har vi sommerhus og jeg ELSKER at være der- og Æroøboere er jo rigtig glade for håndarbejde og kunst:-) Knus Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærø er for fedt, du må forbi Fie-strik næst gang du er på øen, og hilse hende fra mig ;-)

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.