lørdag den 3. maj 2014

Charlotte Kaae's top 5 - Strikkebøger nr 4


Det er ikke første gang jeg skriver om denne bog jeg har skrevet om den her og her, hvor jeg ikke har brugt så mange ord, blot postet forside og et link. Denne anmeldelse vil være mere end det.


Bogen er netop blevet genoptrykt, efter den har været udsolgt fra forlaget i uendeligt mange år. Bogen udkom førstegang i 1981, for at blive genoptrykt igen i 1995, og nu i 2013. Jeg var ikke en af de heldige ejere af 1. eller 2. tryk, men vil nu stadig gerne eje dem, så send mig endelig en mail, hvis du har den til salg knitting@bykaae.dk.


Det vi har med at gøre her, er intet mindre end en kulturhistorisk strikkebibel... Mange unge strikkere, der har lært sig at strikke på nettet, ser ofte til de engelsktalende så som Elizabeth Zimmermann, som værende en af grundpillerne inde for strik. Jeg er meget enig i at hun har revolutioneret strikkeverdenen i England og USA, men her hjemme var de kvinder som Åse Lund Jensen og Vibeke Lind.


Dette er en bog der oser af strikkenørderi, indholdet lyder i kapitler således; Uld til strikning side 9-16, Strikningens muligheder Side 18-35, Sweatere og trøjer side 37-71, Sjaler og tørklæder side 74-81, huer side 82-95, vanter side 97-112, strømper side 115-122 og sidst men ikke mindst et kapitel omhandlende behandling af uldtøj side 124-128. Dette er et dansk værk alle strikkere bør eje. Det er for mig en bog jeg tager frem og læser igen og igen. Jeg strikker ikke opskrifterne fra den, de er ikke efter min smag, men jeg henter uendeligt mange guldkorn i bogen.

Jeg har købt min hos Rasmilla for 250 kr

Er du den heldige ejer af Strik med nordisk tradition, oplag 1, 2 eller 3?
Hvad holder du mest af ved bogen?8 kommentarer:

 1. Jeg har bogen fra 1981 - og nej, jeg vil IKKE sælge den! ALDRIG!! Hvad jeg er mest glad for ved bogen er, at den giver (kultur)historisk baggrund for strik, at den er grundig, at den giver mig masser af mulighed for at plukke teknikker og mønstre og sætte dem sammen efter mit eget hoved, hvilket jeg har gjort lige siden -81. Den eneste model jeg har strikket lige efter bogen er Tante Anna-trøjen, som slægtens nyfødte er blevet begavet med gennem alle år, den er bare så sød, og sjov at strikke. Jeg har altid refereret til denne bog som min strikke-bibel. Det ser jeg nu, at jeg ikke er ene om.
  Hilsen Astrid

  SvarSlet
  Svar
  1. De små nyfødte i din familie får da en fantastisk start på livet iført skønt strik... Holdt godt fast i din strikkebibel.

   Slet
 2. Ha ha du er sjov charlotte.
  Har holdt øje med den bog i årevis, den er ilke til salg nogen steder.
  Låner den ustandselig på biblioteket.
  Har ikke set at Sanne har den i Rasmilla i ny udgave. Den må jeg have fingre i.
  er gået på jagt efter den norske bog med vilde mønstre du viste forleden.
  den må jeg også eje.
  God lørdag og hyg dig med Sanne i morgen.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Endnu en grund til lige at smutte forbi Rasmilla på vej fra job hva ;-) og tak, Sanne Rachel og jeg skal rigtig hygge :-)

   Slet
 3. Och jag har första upplagan, andra tryckningen, fast på svenska. Och jag säljer den INTE. Jag använder den just som ett allsidigt referensverk.

  SvarSlet
  Svar
  1. På svensk, den vil jeg gerne kikke i næste gang vi ses :-)

   Slet
  2. Ska försöka komma ihåg att ta med den till Höganäs, när vi ses där!

   Slet
 4. Jeg er også den heldige ejer af førsteudgaven, som ikke forlader matriklen uden mig! Det var på tide at den blev genoptrykt, selv om den også ligger på nettet. Det er noget andet at sidde med bogen i hænderne.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.