torsdag den 9. oktober 2014

Design for BC-garn, Børne sweater i vævestrik med snoninger


Alle modeller til Filcolana er afleveret, og nu skal BC-Garn min fulde opmærksomhed, der er nemlig også deadline lige om lidt. I dag arbejder jeg på en børnemodel - unisex - i vævestrik med snoninger. Jeg er ret vild med dette mønster, der både giver lodrette og vandrette linjer, uden at det bliver skak-tern.


Til projektet har jeg valgt Baby Alpaca i en af de nye smukke farver, denne sarte støvede grønne er jeg ret vild med. Den har farvekode Au110. 


Nogle kan lide at strikke fast, andre løst, til netop dette garn, og denne type strik, vælger jeg at give det lidt luft - og er derfor helt oppe på P 4 mm. Dette er min strikkeprøve, en god stor en...


Ribben har jeg valgt at gribe lidt anderledes an, jeg har strikket riller (strikker rundt), efterfulgt af en rib, der i gen er efterfulgt af riller - og så er jeg begyndt på mit mønster, der også indeholder riller.


Mit mønster er en fin blanding af glatstrik og riller, hvorpå jeg med vævestrik og snoninger har "tegnet" lodrette linjer. Mønsteret går over 10 masker og 14 pinde og er super let at huske, samt strikke. 

Nu er kroppen næsten strikket, så skal ærmerne strikkes og sættes til... Lidt raglan og vupti, inden weekenden er slut, skulle jeg gerne have en str 6 år sweater af pinden, så jeg mandag kan starte på en sommer-top... ligeledes til BC-garn

8 kommentarer:

 1. Utrolig lekkert Design og Baby Alpaca fra BC-Garn
  er en klar favoritt, eg har noen hesper eg fortsatt
  bare koser med til det ultimate prosjektet dukker opp ;)

  Ha en STRÅLENDE dag ;)

  Ps:Digger bloggen din ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler tusinde tak for de fine og super søde ord fra dig Vibbedille, jeg har lige været et smut forbi din blog, og den er jo bare så fin. Du strikker smukke ting, og tager de mest fantastiske billeder. Glæder mig til at følge med i dit strikkeliv.

   Slet
 2. Hej Charlotte. Jeg er igang med dine krydrede luffer. Jeg har aldrig prøvet hverken mønsterstrik eller luffer før, men de er bare så fine. Men - jeg slog 32 m op og øgede til 36. Herefter strikkede jeg bobler. Dvs 36 m. Men på diagrammet tæller jeg 50 masker. Hvor kom de fra? Jeg kan slet ikke finde dem i opskriften. Vil du vise mig hvor det gik galt? Hilsen Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina, der er rettelser til lufferne hvis du klikker oppe fanen, hvor der står Dimserier, du har det helt rette antal masker, men diagrammet den er helt gal med. Du kan evt sende mig en mail, på knitting@bykaae.dk, så sender jeg en pdf med det nye diagram.

   Slet
  2. Glemte helt at sige, at det måske ikke er det letteste start projekt i mønsterstrik, hvis du strikker med magiske nøgler. Jeg anbefaler, at du lige prøver mønsteret af i to farver, inden du går i gang med nøglerne. Selv erfarne mønsterstrikkere kan have svært ved at holde styr på nøglerne.

   Slet
 3. Det var en flott strikkeprøve.
  Og BC-garn er en av våre leverandører i garn ( jeg jobber i en Norsk Husflid butikk) det garnet har mange fantastiske farger, og er en det bløteste du kan tenke deg ( for dem som ikke vet det)
  Jeg følger med i din blogg, men skriver ikke alltid kommentarer.
  Ha en fin weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sylvia, ja garnet er bare ultra blødt og lækkert. Tak for at du følger med, jeg håber du hygger dig her på siden. :-)

   Slet
 4. Hej Charlotte tak for hurtigt svar. Altså du mener det er svært at se forskel? De er ret forskellige så det tror jeg er mindre problem. Er en halsedisse en nemmere start? Jeg er ret stædig og vil bare igang med alle de farver nu.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.