onsdag den 8. oktober 2014

Sok-tober


Den første mandag hver måned frem til og med marts, er jeg så heldig at have i strikkeklub for øvede hos Sommerfuglen i København. 

I anledningen af Sok-tober (international strik sokker måned)  var temaet i mandags sokker. Vi kikkede i bøger, så på garner og andre gode ting, der gør sokkestrikningen mere glidende. 

Mine favorit sokke-bøger er 2-at a time socks der er en god grundbog til at strikke fra tåen og op. En anden virkelig nørdet og fed bog er Innovation af Cookie A. Så er der e-bogen med den "nye" super gode hæl "Sweet tomatoe heel". Er man til udfordringer anbefaler jeg Extreme knitting en artikel/opskrift med fed humor og en god udfordring på Knitty fra 2006. Og ja, de er alle på engelsk, men den Søde Lene Randorff har også lavet et fint lille hæfte om emnet 2 sokker på en gang. Vivian Høxbro har i Politikkens strikke og hækle bog skrevt et super fint afsnit om sokker, som jeg i sin tid har lært meget af. Men det fede og det nørdet det findes ikke i danske bøger... endnu, eller som jeg kender af.

Normalt strikker jeg mønster strik på mine sokker, men det ultra skønne glimmer funky farve garn fra Lang yarns egner sig mest af alt til bare at blive glatstrikket. 

I forbindelse med at jeg strikker disse basis-sokker, laver jeg også en vejledning til et par basis-sokker strikket fra tåen op med bondehæl, med løs aflukning.
En absolut god start sok

Hvad er dit forhold til håndstrikket sokker?

15 kommentarer:

 1. Elsker sokker, har netop strikket mit første par ragsokker på pind4. Savner dog opskrifter til tykke strømper/sokker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej du kan finde opskrift til tykke sokker på Drops.dk. Strikker du i garnet Big Fabel, lover jeg dig de bliver formidable. Hilsen Charlotte Madsen.

   Slet
  2. Filcolana.dk har også en god gratis opskrift på tykke sokker.

   Slet
  3. Super, det kigger jeg på:)

   Slet
 2. Fra tåen og op med bondehæl - det dur bare for mig. Glæder mig til at se vejledningen, for jeg har et par damer i strikkeklubben der kunne have god nytte af den, selvom jeg gør mit bedste for at lære fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler nu bliver jeg glad Lissi, glæder mig over at du deler min side og vejledning med din strikkeklub :-)

   Slet
 3. Mit forhold til sokker/strømper kan ikke tælles på alle de strømpepinde jeg har (og jeg har mange). Er fast leverrandør til børn, børnebørn og kolleger. Sommetider løber der også et par i egen skuffe.

  SvarSlet
  Svar
  1. FEDT, sokker er noget jeg periodisk vender tilbage til, og Michael bliver altid glad, når jeg er i sokkehumør. Du har nogle heldige aftagere i din kreds af mennesker du holder af, håber de sætter pris på det.

   Slet
 4. Hvad er en bondehæl? Kender den sikkert, men det er der ingenting der hedder i Sverige, hvor jeg bor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Astrid, det er en afterthougt heel, se evt linket i indlæget, så er jeg sikker på du kender den :-)

   Slet
  2. Nåh den! - kender den udmærket. Min egen nyopdagede favorit er Sweet Tomato (bare navnet er lige til at knuselske). Se her: http://tekstilarkivet.blogspot.se/2014/04/these-socks-are-made-for-walking.html.

   Slet
 5. elsker at strikke sokker, har altid gang i sokker, da man kan snakke, se tv
  samtidig.
  Agnes

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis, og de er lette at tage med... Ærmer og sokker er mit yndlings "tage med på farten "strikketøj

   Slet
 6. Altid mindst et par sokker på pindene. Kæresten bruger kun hjemmestrikkede sokker.

  SvarSlet
 7. Strikker ofte sokker som reisestrikk, greit å ta med seg. Før hatet jeg sokkestrikk, men det var mest fordi de ikke ble fine, men plutselig løsnet det med hælen, og det var moro. Hjemmestrikkede sokker er best, og jeg er heldig at min mor strikker mange til mine barn, så jeg trenger bare strikke ftil meg selv. Takk for gode linker!

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.