fredag den 7. august 2015

Strømpe kursus med Charlotte Kaae, Skønne sokker - hug en hæl, klip en tå

Sock knitting, cours with Charlotte Kaae, www.bykaae.dk

Der bliver strikket sokker til den store guldmedalje. I efteråret åbner jeg nemlig op for et nyt kursus 12 timers sokkestrik med overskriften >> Skønne sokker - hug en hæl, klip en tå <<  På kurset vil der være fokus på at finde netop den hæl eller tå der skaber den perfekte sok til den type fod der strikkes til. Det er nemlig ikke lige gyldigt. For mit vedkommende, har jeg det meget svært med timeglas hælen, da jeg har høj vrist, den runde tå sidder også dårligt på min flade andefod. Min veninde derimod har det svært med hælklappen, da hun har en smal fod med en lav vrist. 

Short in English
I'm working on a lot of socks these days. In the fall I'm presenting a new course on how to knit socks that fit your foot. And most important, how to make the changes on a sockpattern so you get the perfect sock.

Sock knitting - how to fit a sock - www.bykaae.dk

Lige nu har jeg disse på pindene, i Hakkespet fra Dale. Det er et selvstribende garn, som jeg er ret glad for - det der gør mig glad er at striberne er utroligt smukke, farverne skifter hyppigt, så striberne ikke bliver for brede. Hvis du vil se et lille trick til at få din farve overgang ved hælen til at være den samme som på resten af sokken. Så skal du se denne video

Short in English
On the needles, a pair of basis socks in lovely Hakkespet from Dale. I have made a video in danish on, how to knit the heel and still keep the striping going - you can watch it here.


Jeg kan simpelhen ikke få nok af Eucalans nye duft Wrapture. Den dufter af jasmin - personligt er jeg ikke til at det dufter for meget, men præcis denne her og så bare halv dosis. Eucalan skal ikke skyldes ud, det beskytter mod møl og andet utøj.

Short in English
I just love the new sent from Eucalan - Wrapture have a nice warm sent of Yasmin.


Noget af det jeg virkelig elsker ved at strikke sokker, er at eksperimentere med mønstre og pasform. Dette er dog en gammel en. Det er nu 3. gang jeg strikker dette mønster, denne gang bliver det til en opskrift. Første gang jeg strikkede sokken var i 2006, anden gang var i 2008. Begge gange var det meningen at opskriften skulle skrives ned og gradueres i 3 str. Mon 3. gang er lykkens gang for mig? Ind til da, kan du få diagrammet jeg har strikket efter, hælen er en timeglashæl med vendepinde - her har jeg udnyttet hullerne ved vendingen, da de passer meget godt til mønsteret. Jeg har strikket rundt i ret-riller over hæl og sål. dvs. hver 2. omg strikkes vrang. Tåen er en rund tå. (diagrammet går blot over 16 m, men jeg fik ikke klippet det sidste hak af)

Short in English
I love doing experiments when knitting socks, using different charts and  tweeking them to fit my liking.


Jeg håber du får lyst til at deltage på mit kursus i efteråret, hold øje med bloggen her, for jeg slår kurset op inden længe.

Rigtig god weekend - Have a nice weekend

4 kommentarer:

 1. Så dejligt at hjemmestrikkede sokker er oppe i tiden igen. Så bliver jeg jo helt moderne :-D
  Jeg har altid gået i sokker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt ikke :-) jeg elsker når gode ting, så som strik, syning og gode råvare er på mode.

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.