fredag den 13. november 2015

Christmas jumper day - Julehjælp fra Dansk FolkehjælpI september blev jeg kontaktet af et kommunikationsbureau, der havde en opgave via Magasin, til fordel for Dansk Folkehjælp - Julehjælpen. 

De havde fået 7 kendte danskere til at tegne en Christmas jumper (en jule sweater), meget inspireret af den amerikanske tradition hvor bla Snoop Dogg har været med til at skabe trenden med de her lettere grimme julesweatre i en god sags tjeneste. 

AUKTION på de skønne trøjer finder du her 

Læs artiklen i Hendes Verden og se flere billeder

Du kan støtte ved at gå i Magasin og købe dig en lækker sag, og støtte med 50 kr 
Læs mere om projektet her 


Den første tegning der kom ind var fra Mark Stokholm en super svær sweater, der i virkeligheden bedre egnede sig til at blive maskinstrikket. Men den skulle strikkes i hånden, ikke være for teknisk svær. Derfor gik vi Ogly Christmas jumper vejen ala Snoop Doog og valgte at strikke den op i tykt garn og med applikation i filt.

Marks's sweater er strikket i Peruvian Highland Wool fra Filcolana, Find en opskrift du synes om, alle motiver er efterfølgende klippet ud i filt og er limet på. Næsen er en stor rød pompon.

 Byd på Mark's på den her
Den næste tegning der kom ind var fra den højgravide Andrea Elisabeth Rudolph. Elsker dobbeltheden i hendes navn og motivet. Dette er den julesweater jeg gerne vil eje, derfor holder jeg skarpt øje, så jeg er klar til at byde, når Auktionen nærmer sig sin afslutning. 

Andrea's sweater er strikket i Peruvian Highland Wool fra Filcolana, jeg har valgt at strikke den med Raglanindtagninger. Efterfølgende er der broderet snefnug på med både maskesting og bagsting. Efterfølgende er rensdyrmotivet klippe i filt og limet det på med tekstillim.

Byd på Andreas Julesweater her


Sebastian Dorset, han har tegnet en super sød mus, for de skal også have det lidt godt her i julen. Jeg kan se inde på auktionen at Sebastian er super til at byde på de skønne julesweatre, skal vi ikke hjælpe ham lidt?

Sebastian's sweater er strikket i Peruvian Highland Wool fra Filcolana

Hvis du vil lave en Christmas jumper ala Sebastians skal du finde en opskrift på en sweater (Filcolana har mange gratis), der er strikket frem og tilbage på pindene og er syet sammen, her er nemlig strikket i gobelinstrik. Når du kender blusens masketal, kan du tegne et diagram på ternet papir og strikke motivet ind på forstykket. Dekorer med pompon og knap på næsen. 

Byd på Sebastians Julesweater herMette Lindberg gav den max gas med glitter og guld, og det ved du jeg elsker, så den byder jeg naturligvis på, str small er en mindre detalje. Hendes julesweater er strikket i Rasmillas Yndlingsgarn + grøn glimmer fra Permin og guldtråd fra Järbo. Jul og Tropical er klippet ud i guldstof fra Stof 2000 og er limet på. På ananasen er der pyntet med guld palietter... What's not to love?

Hvis du vil lave en Christmas jumper ala Mette's skal du finde en opskrift på en sweater, der er strikket frem og tilbage på pindene og er syet sammen, her er nemlig strikket i gobelinstrik. Når du kender blusens masketal, kan du tegne et diagram på ternet papir og strikke motivet ind på forstykket. Dekorer med broderi og applikation (tekstillim er min ven).

Byd på Mettes Julesweater her Og så var der Claus Holm's Julesweater, den mand forstår jo at give en strikkende kvinde grå hår og sved på panden. Hvordan F.... havde han tænkt sig at den skulle kunne strikkes? Første tanke var broderi, men det kom jeg hurtigt fra, det blev tungt og grimt + det tog al al for lang tid, og deadlinen var nær. Pludselig slog det mig - Tekstiltusser, det er løsningen - og det var det.

Claus' sweater er strikket i Peruvian Highland Wool, jeg har valgt en basis raglanmodel og dem finder du mange af på Filcolanas hjemmeside. 
Efterfølgende er der tegnet på den med tekstiltusser fra Panduro Hobby.

Byd på Claus julesweater her 
Jeg kan ikke andet end at elske Ole Henriksen, han er en fantastisk mand også i denne sammenhæng, han har virkelig gjort noget for at få promoveret sin Christmas jumper, se bare hans Facebook profil, Jeg synes at han er modig. For se lige hvordan damerne giver ham dårlig respons i kommentarfeltet. Det synes jeg er lavt. Manden har tegnet en sweater i en god sags tjeneste, måske ikke hans spidskompetence, men han har gjort det. Og jeg er personligt vild med hans naivistiske look på sweateren.

Oles Sweater er strikket i Peruvian Highland Wool fra Filcolana, den er strikket frem og tilbage på pindene, da der er strikket efter gobelin teknikken over brystet. Efterfølgende er der broderet med kædesting og trukket tråde over hjerterne. Øjnene er strikket som små runde stykker og er syet på, øjenvipperne er frynser. Munden er 3 streger broderet med bagsting.

Byd på Ole's julesweater lige her 


Og så var der Annette Heick's feminine Julesweater, jeg tror altså hun strikker, hun har helt styr på mønstre, garnkvaliteter osv. Og så ændrede hun lige den skabelon kommunikationsbureauet havde sendt hende - det kan jeg li'!

Annette's sweater er strikket i flere garnkvaliteter, jeg har strikket den frem og tilbage på pinden og syet sammen. mønsteret opstår ved at du strikker 3 m sammen midt for og tager 1 maske ud i hver side på hver 2. pind. Garnet der er brugt er (rækkefølgen er læst nederst fra på sweateren) Rasmillas yndlingsgarn, Rasmillas yndlingsgarn, Alma fra Permin,  guldtråd fra Järbo, Rasmillas yndlings garn, Alma fra Permin, Rasmillas yndlings garn og en guldtråd fra Permin. I mønsteret er skiftende ved hvert farveskift, her er brugt glatstrik, retriller, bobler og blondestrik.

Byd på Annette's Julesweater lige her


Gør julen god for de børn der har så lidt i hverdagen 
Byd på en julesweater!


10 kommentarer:

 1. De er blevet vidunderlige de forskelluge sweatre (i øvrigt en ide der kunne udvikles på ift noget knitwork og bunden opgave �� ��

  SvarSlet
 2. De er blevet vidunderlige de forskelluge sweatre (i øvrigt en ide der kunne udvikles på ift noget knitwork og bunden opgave �� ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Mega god ide - hvad med huer, tørklæder, sokker og vanter til hjemløse?

   Slet
 3. Wow en opgave at komme på og total LOL mit indre billede viser b Jones.
  Super du tog opgaven for en god sag håber der kommer nogle bedre bud en nuværende for du har lavet nogle super sweatre,er specielt vild med claus holms den har du løst rigtig godt og den ville jeg godt eje.
  D Dalsgaard

  SvarSlet
 4. Det lykkeds mig at se ole h's profil selvom jeg ikke selv er bruger øv hvorfor skal folk altid være så negative hvorfor kan de ikke se det som det bidrag til noget godt som det er.hans bluse er jo farverig og glad som ham selv.
  D Dalsgaard

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg undres også. Men er total glad over at se mine læsere byder på trøjerne, deler budskabet på de sociale medier... Det er så fedt.

   Slet
 5. jeg kan simpelthen ikke beslutte mig for hvilken en af dem der er fedest! Og sjovest. Synes i øvrigt at julen er undervurderet - og alle burde pyntes med en sweater!

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - jeg er helt enig, vi bør give den max gas med fede, sjove, skøre og grimme julesweatre.

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.