fredag den 17. juni 2016

Den nye algoritme på Instagram

Du ved jeg ELSKER Instagram - og det gør du helt sikkert også! 

Men hvad er det lige der sker med den nye algoritme og hvad kan du gøre for at få et lækkert feed, som du bare ELSKER?

Klik på videoen

Som Facebook og Twitter, er det blevet sådan at dit feed ikke længere vises kronologisk, men ud fra en algoritme der har beregnet, hvad du formodes at ville se. Og hvordan regner de det ud? Det gør de ved at se på dine handlinger på Instagram. 

For nogle uger siden, gik det op for mig at mit fee ikke længere var kronologisk, og så, så jeg håbløst mange søde katte og meget  Über lækkert mad.

Men alt det strik jeg gerne ville se, var ligesom helt væk... 

Hvorfor? - Er der ingen tilbage der poster strik?

Jo da, det er der da!

Det der var gået galt, var at den katteelsker jeg nu engang er, har liket og kommenteret mere end en gang for meget på folks katte og madbilleder. 

Hver gang jeg har set noget lækkert mad har det også fået et like... 

Men det der med strik, der har jeg været for smålig med mine hjerter og mine kommentare (i forhold til katte og lækkert mad). 

Efter en uge, hvor jeg har haft fokus på at give flere likes til strik og skrive flere kommentare = mit fee er nu igen fyldt med lækkert strik, og det er nu engang det jeg vil se mest af. 

Jeg giver stadig hjerter til katte og mad, men ikke i samme grad som før, og så sætter jeg hurtigere et lille hjerte, hvis det er en strikker der poster sin kat eller mad. 

Hvordan ser det ud på dit Insta-feed, kan du mærke ændringen med algoritmen? 

8 kommentarer:

 1. Mit ændrede sig også til utroligt mange blomster,som jeg så nok er det jeg har liked mindst syntes jeg,men åbenbart ikke,syntes det er så trist det er blevet sådan at man nu skal til at tænke over om man vil trykke like eller lægge en kommentar ved et billede man rigtig godt kan lide,men det ikke er det man kun har lyst til at få vist i sin scrollen ned igennem insta :((

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver stadig en masse like og kommentarer, men min kusines børn, min venindes katte, og mine venners mad så for det meste bare en kommentar eller et like, ikke begge dele.
   Strik får til gengæld begge dele, også strik, jeg måske før bare var kørt forbi, nu liker jeg en grå sweater ;-)

   Slet
 2. Jeg er meget træt af at det ikke længere er kronologisk, både på Insta, men især Facebook! Når jeg åbner især FB, ligger der ofte indlæg øverst som er 1-2 dage gamle og som jeg har set de sidste 2-3 gange jeg har åbnet, og det irriterer mig grænseløst. :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt, sådan har jeg det slet ikke, jeg nyder at jeg ser mest strik.

   Slet
 3. Jeg oplever faktisk, at der generelt er mindre aktivitet - også på min egen profil. Men det kan jo også være, fordi færre liker mine billeder. ;)
  Jeg er bange for, at jeg går glip af noget i mit feed og ville sådan ønske, at jeg kunne få den kronologiske orden frem igen... I det mindre kunne jeg før være sikker på, at jeg havde set alt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ELSKER dit feed, så dig går jeg faktisk ind på, hvis jeg synes det er et stykke tid siden, jeg har set noget fra dig. Overvejer stadig notifikationer, men synes bare de er så stressende.

   Slet
 4. Jeg har slet ikke lagt mærke til det, så det er dejligt, at du skriver om det. Det har i hvert fald gjort, at jeg lige får smækket lidt flere hjerter af sted. ;-)

  Facebook har jeg opdaget det for længe siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler ja Michael (min kæreste) han liker og kommenterer ALDRIG på Facebook, ser til gengæld en del videoer, derfor er hans Facebook feed fyldt med kattevideoer ;-)

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.