mandag den 15. januar 2018

Charlotte Kaae's top 5 sokkebøger 2018Tilbage i 2015 skrev jeg dette blogindlæg og anbefalede disse 5 sokkebøger - de er bestemt stadig blandt mine favoritter, men jeg har også fået nye bøger i reolen. 
Her får du min nye top 5 over sokkebøger som jeg synes er mega fede.


Op art sokker, er en sokkebog for den øvede strikker, der gerne vil udfordres. Eller dig der elsker at lære nyt og ikke er bange for at skulle gå på Youtube for at finde teknikkerne, der er brugt i de forskellige sokker. Jeg har bogen på engelsk, men den findes også på dansk.  Bogen har de fineste diagrammer her er lagt op til lækkert farvestrålende strik. I forhold til mit strikkeløfte for 2018 - hvor jeg skal strikke 24 par sokker, så er der bestemt et par - nemlig dem der hedder Fibonacci der skal på mine pinde. 
Læs mere om strikkeløftet her 


Min skønne Kollega Sys Fredens laver i samarbejde med Klematis små fine hæfter, der gør at alle kan være med. Strømper og Sokker er bestemt værd at ha i reolen, dette er IKKE en bog for dig der aldrig har strikket sokker før, men en samling opskrifter, det er ikke en teknik bog. Fra bogen vil jeg gerne strikke sokker på tværs.


Favorite socks var der en af mine kursister på mit forrige sokkekursus hos Rasmilla, der havde med - bogen rummer bare de fineste designs. Et par jeg mega gerne vil strikke er et par hvor sålen har en anden farve end resten af sokken - du kan se den her . Ann Budd er en af mine favorit designere, du må bare tjekke hendes Ravelry ud.


Sock Architecture er som sådan ikke en opskriftsbog, men mere et langt kursus i at finde den perfekte hæl, der passer netop til din fod. Bogen er på engelsk og er GIGA NØRDET. Den er bestemt kun for dig, der kan lide at designe selv og gerne vil arbejde med strikkerpøver. Denne bog danner rygraden i min workshop med hæltyper.


Sokker fra hele Norge, er en bog jeg endnu ikke har i reolen, men savler i min telefon, hver gang Nina deler billeder på Instagram fra hendes nye bog... 

Særligt det her billede fik mig til at drømme om sokker i stakkevis til vores lille familie. Bogen er bestilt, nu venter jeg bare på den lander i min postkasse, og så skal der bare strikkes sokker.

Har du en favorit sokkebog, så del gerne titlen herunder - IKKE links, da disse går i spam og bliver slettet. 

Dette blogindlæg indeholder Affiliate reklamelinks, handler du gennem disse links er du med til at støtte mit arbejde med at lave gratis undervisningsvideoer til dig på min Youtube Kanal - 1000 tak.

Shop andre bøger på Saxo via dette link og støt mit arbejde med gode strikkevideoer6 kommentarer:

 1. Uha, jeg kan se, der er flere sokkebøger, jeg også må have...Jeg har ellers nogle: Nancy Bush, Folk knitting in Estonia vender jeg altid tilbage til. Der er 10 sokkeopskrifter og 12 vanteopsk. i den, og så handler den om estisk strikkehistorie og folkekunst. Det er en af de første strikkebøger, jeg købte i nyere tid. (Den første var i 70erne) Også hendes Knitting on the road er en dejlig bog, med opskrifter insp. af rejser til forsk. steder. Så er der Knitted socks East and West af Judy Sumner, 30 par sokker insp. af japanske mønstre. Der er virkelg nogle flotte hulmønstre i, jeg har strikket 2-3 par fra den, men må snart i gang igen, da jeg ikke var så dreven udi strik, de første par år med bogen. Nu kan jeg nok lidt mere.. Jeg håber du vil blive inspireret af disse også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nancy Bush er generelt god, jeg har også hendes sokke bøger, de var favoritter for år tilbage - jeg holder stadig meget af dem, men synes der er sket meget siden. :-)

   Slet
 2. Det er fine bøger - min favoritsokkebog er blandt. Det er nemlig Sys' lille sokkebog - fine små opskrifter med forskellig inspiration også er jeg vild med skemaet i midten. Det har jeg brugt meget. Jeg har 2 for den ene var blevet væk også købte jeg en ny OG så fandt jeg den gamle i en projektpose med garn og pinde ;-) ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. LOL det er da dejligt som du støtter op om strikdesignerne ved at købe mere end en bog (læs ironien) Det er nemlig bare en rigtig fin bog Sys har lavet :-)

   Slet
 3. jeg har to fra lille stik, flere på en pind og 2 på én pind, hvor man i begge bøger strikker fra tå til top

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist nok også 2 fine bøger, jeg kender dem bare ikke godt nok til at skrive noget om dem :-) Så er det dejligt du gør :-)

   Slet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.