torsdag den 27. marts 2014

Charlotte Kaae's top 5 - strikkebøger nr 1


En af de strikkebøger jeg holder uendeligt meget af er denne bog om opslag og aflukninger. Når jeg vælger den frem for en anden bog med samme titel, er det fordi den er handy og billederne samt teksten giver god mening for mig, jeg har dem begge. 

Hvis du vil kikke lidt i bogen, skal du forbi Amazone følg blot linket her. Som du kan se ved at kikke lidt i bogen, er der ufattelig mange måder at slå op og lukke af på. Før jeg fik bogen for nogle år siden, kunne jeg blot 5 aflukninger og 4 opslag.
 Mit yndlings opslag er på side 87 og hedder Tyrkisk opslag, når det er mit yndlings er det fordi det er det mest simple opslag til sokker strikket fra tåen og op efter. 

Et andet opslag er et 3 farvet flettet opslag på side 100, det giver et smukt dekorativt look, hvad enten det er til et flerfarvet eller ensfarvet projekt. vejledningen er super god, selv om teknikken er lidt bøvlet. Med bogen i skødet lykkes det... Heldigvis har bogen spiralryg, det gør det hele endnu bedere. ALLE teknik bøger burde have spiralryg!

Så er der ribopslagene, Turbular cast ons, dem elsker jeg... Jeg nyder at en rib kan begyndes og sluttes helt ens og med en finish der får de fleste til at tro blusen/huen eller sokkerne er købt. 

Af aflukninger holder jeg af, Hestetømme aflukningen på side 182,  Ribaflukningen på side 200. Maskesting på side 192.

Denne bog er for os der er lidt nørdet, til os der vil have valgmuligheder... og så er der lige det lille men... den er jo på engelsk. Jeg vil påstå dette ikke er et problem, for billederne er så fine at jeg faktisk slet ikke læser teksten...

Cast on bind off er en af de bøger jeg vil anbefale i min lille serie af boganbefalinger. Denne pga teknikkerne og de gode fotovejledninger. 


10 kommentarer:

 1. Heste tømme aflukningen er jeg også vild med. det giver en smuk kant og gør ens arbejde færdigt at se på.

  kh. Lis

  SvarSlet
 2. Jeg har købt den som e-bog og er også glad for den. Jeg bruger den meget.

  SvarSlet
 3. Nøj, den må på ønskelisten!

  SvarSlet
 4. Den må da hellere komme på ønskelisten ... selvom jeg ik er så skrap til strik-engelsk, men det kan vel også læres :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Med gode billeder som i bogen er strikkeengelsk slet ikke svært.

   Slet
 5. Jeg har den bog. Den er GENIAL.

  SvarSlet

Jeg håber du har nydt indlægget. 1000 tak for din kommentar.