mandag den 22. marts 2010

Yogibuks

Jeg startede på dette mønster for mere end et år siden, og var kørt fast i en kedelig ide, hvor buksen bare skulle være i ret, og bærestykket i dobbeltstrik med et mandalamønster. Jeg var ikke tilfreds med ideen og lod derfor projektet ligge.

I mellemtiden er Michael og jeg flyttede ud i Kanalbyen ved Sluseholmen, alt mit strik er blevet gennemgået, og enkelte projekter er røget af pindene og garnet vundet op igen. Men dette projekt, blev på pindene. Min oprindelige ide om et par Yogibukser, har ændret sig lidt, dog kun i strukturen, formen er som jeg heletiden havde tænkt. Et par bukser, der når til knæene.

Jeg mangler nu at strikke 2 mandalaer på bærestykket, før end jeg kan strikke op til resten af buksen. Jeg vil lige som et patchwork stykke, strikke mine bukser sammen i 13 forskellige stykker. Stykkerne strikkes sammen med retriller på langs i den lyse farve. Jeg vil bruge, ret, glat og rib, samt et slåom mønster. Lidt inspireret af vivian Høxbros cables som jeg også strikker på i disse dage. Jeg synes om hendes ide, og kan godt lide at strikke på den måde, det gør strikket mere interessandt.

Da jeg skulle finde mine oprindelige tegninger og påbegyndte opskrift, måtte jeg sande at de var forsvundet under flytningen. Så nu må jeg genskabe mønsteret, og lave målene igen.

Længden på bukserne er 100 cm, på det længste sted, og 75 cm på det korteste.

breden er jeg ikke helt sikker på endnu, da jeg ikke helt kan bestemme mig for hvor løse de skal være, dog er jeg sikker på mellemstykket, der skal være 40 cm. Ribben under knæet skal være 40 cm i omkreds for at passe mine ben. Jeg tænker at ydrestykket skal være mellem 50 og 60 cm, for så igen at mødes med et mellemstykke på 40 cm.

Nu får vi at se :)