fredag den 23. april 2010

Tyrkisk vest # 3 - Ryg og belægning


Jeg er blevet færdig med ryggen, og er nu ved at lave belægninger. Jeg har aldrig lavet strikket belægninger før, så jeg prøver mig frem. med tips jeg har fået på Ravelry.Jeg syr sammen fra retsiden, det gør det lettere at se om syningen ser pæ ud, og om man følger mønsteret... Her kunne det så have været flot, hvis jeg havde tænkt over at mønsteret kunne sys sammen så det lige passede selve mønsteret.
Det må jeg huske til en anden gang, eller til hvis jeg skriver mønsteret op.


Jeg syr ned i hver maske, så maskerne ligger over for hinanden. Faktis var der en klog dame på Ravelry, der sagde "sy et par masker inde, det bliver rigtig flot" det prøvede jeg... Og kan kun give hende ret.Den strikkede Hamsa på ryggen, endte med at blive strikket som min gode veninde Michelle foreslog. Jeg valgte at strikke selve hamsa'en i samme garn, da jeg ikke kunne finde en garn i turkis der kunne matche.

Fra retsiden af ryggen har jeg strikket masker op, og strikker nu et stykke på 5 cm. hvor jeg på forstykkesiderne tager ud. Det gør jeg fordi jeg vil strikke forstykke belægningerne op fra stykket i ryggen. Forstykkebelægningerne bliver bredere, og strikket efter mønsteret.


Et billede af hvordan det ser ud, når man strikker en belægning i bunden af et stykke lige strik.

På ærmet har jeg bare samlet masker op mod venstre, og strikket 5 omgange rundt, lukket af. Derefter har jeg syet belægningen ind, så det ikke ses fra forsiden.
Nu skal der arbejdes på resten af belægningen, jeg håber jeg kan få det lige så flot som en syet belægning.
Når man strikker et stykke strik der kan åbnes, og strikker i flere farver, så er en belægning med til at beskytte strikket, men det giver også en flot finish.