tirsdag den 10. juli 2012

Sådan laver du en livline når du skal trævle op


Hmm. der er noget forkert ved det her, der er noget galt med ærmerne. Sådan tænkte jeg efter et par timers strik.... men tænker ikke videre over det.... før end Rachel skrev, at raglan'en jo ikke skulle rykkes, men at indtagningerne skulle være flest på ærmet... Godt så - der skal trævlet 9 cm op. Og nu vil jeg så lige vise dig et lille tip, der kan være meget god, når nu der skal trævles, og man er lidt bange for at det kan gå galt.


Jeg sætter min pind i de masker der ligger lige før fejlen, jeg stikker ind i alle masker, og er omhyggelig med at følge omgangen. Her har jeg bare trukket min pind ud.... det kan ikke rigtig løbe... Det tog ca 20 minutter at få pinden i de lidt over 400 masker, dette kan sikkert gøres hurtigere, hvis ikke også jeg sad og var lidt på computeren imens.


Trævle trævle trævle, og vupti, nu er jeg klar til at strikke igen... og ingen masker er løbet.


Sådan kom det færdige resultat til at se ud, opskriften kan du hente helt GRATIS hos Filcolana. Garnet er desværre udgået, men prøv deres nye Pernilla, den matcher strikkefastheden


Kunne du bruge dette tip? 

Vil du se flere strikketips her på bloggen, så skriv en kommentar, med et ønske... 

Maya for Filcolana


Maya har været gennem teststrik, og jeg måtte sande at str XL ikke var regnet korrekt, så der er jeg ved at regne om. Stakkels Inge hun har strikket et telt, kan godt forstå hvis hendes arme blev ømme undervejs. Maya er en Nederdel, der kan bruges som top - altså en 2-i-1 model. Strikket i Peruvian Highland wool på p 5.5, der er strikket med magiske nøgler. Her følger lidt billeder.