onsdag den 29. april 2015

Design for Karen Noe


I vinter blev jeg booket til en designopgave for Karen Noe, nu er det endelig blevet tid til at arbejde med det projekt.

Garnet er Sunrise og New York fra Mondial, som jeg strikker på p 5,5 og ja den er god nok, den skarpe strikker kan nok god se at det er et par Signature pinde der ligger der og viser sig frem... 

T O T A L luksus pind at strikke på!

Pinden er fra Berit Dürr Davidsen, der har importeret disse fantastike pinde til landet. Pindene er i den høje prisklasse, og bestemt alle pengene værd. 

Hvad er det så jeg skal lave for Karen Noé?

Jeg ska lave en jakke/cardigan med lynlås og hætte, i et mønster, der begynder voldsomt og slutter med et simpelt og let gentageligt mønster. Garnet jeg skal lave opgaven i er et tweeted gråt garn, der er rigtig fint (New York) og et farveskrifte garn (Sunrise), der er super smukt i sin farve oplægning. Bemærk at der er arbejdet med komplementær og nabo farver i dette garn... (noget jeg kommer nærmere ind på i mine videoer over de næste 4 uger).

Om garnet

New York - Super blød, kradser ikke, og det er den grundet sin blanding: 50% uld, 25% alpaka, 20%polyramid, 5% viskose. 110 m på 50 g 
Er man ikke til blandingsgarner, er det måske ikke garnet for dig, men jeg er ret vild med det,  nisterne står rigtig fint frem. Efter vask åbnede garnet sig smukt og den fine halo effekt fra Alpakaen giver en smuk struktur og lethed til den ellers meget hårde farve.

Sunrise Deluxe - Et mere rustikt garn dette er igen gundet blandingen. Garnet har et super smukt farveforløb. 
Blandingen er: 75% uld, 15% mohair og 10% silke, Garnet løber 130 m på 50 g, og altså en anelse tyndere end min mønsterfarve (New York). Efter vask passer de to garner perfekt sammen, begge har åbnet sig smukt, og det ses ikke at Sunrise er tyndere end New York. 

Jeg har valgt at holde min strikkefasthed løs, ved at gå op på en tyk pind (5,5 mm). 

Jeg har vasket i prøven i hånden og slynget den i maskinen, efterfølgende har den ligget på et håndklæde og tørret. Hvis du undre dig over alle enderne ned langs prøven, er det fordi jeg har strikket min prøve rundt, på samme måde, som jeg vil strikke min endelige cardigan. Jeg har en vejledning til den type prøver og du finder den lige her.

Glæder mig til at vise dig mere :-)


Short in English
Im working on a design for Karen Noe in Sunrise and New York from Mondial. I have knitted a huge swatch to make sure that I have made a chart that works. I got a tutorial about swatching in the round, you can read about it here

This is also the first time that I take my Signature needles for a run - L O V E them!

The two yarns is not at the same yardage, so to make them work together, I make my gauge loose. After a quick wash and spin in the machine, the yarn opens beautiful.

Cant wait to show you more.