mandag den 3. oktober 2011

Strikkecafé på torsdag i Rasmilla garn

På torsdag er der strikkecafé hos Rasmilla i Hallandsgade, på Amager kl. 18 - 21. Jeg glæder mig meget til at skulle bruge min tordagaften i de hyggelige omgivelser Sanne har skabt i butikken.
Signe har taget nogle fede billeder fra åbningen i fredags, så smut forbi hendes blog, hvis I ikke var der selv... Karen har også skrevet en rigtig fin anmeldelse af butikken, den finder du her
Nyd billederne på deres blogs, håber vi ses på torsdag

En drøm om Grønland


Så kom sensommeren, skønt at kunne sidde uge og strikke hele eftermiddagen. Jeg arbejder på 5 designs i denne tid, dette er til mig selv.  Dette er det første design til temaet "En drøm om Grønland" - Jeg strikker benvarmere inspireret af de grøndlandske støvler "kamikker" der hører til Nationaldragten. Under mit receach til temaet, fladt jeg over denne fantastiske blog, jeg henviser her til afsnittet om netop Kamikker. Dorthe der skriver bloggen, er en virkelig dygtig håndværker, og man kan kun blive inspireret til at nusse og nørkle med sit håndarbejde, efter at have besøgt bloggen.
Som barn har jeg selv boet i Grønland oppe ved Discobugten i en lille bygt. Jeg husker ikke alt i detajer, men drømmer ofte om naturen, om sange og sagn, om havet, fjeldene og isen. Derfor kommer det kun naturligt, at næste samling skulle have Grønland som tema.  I Grøndlandtemaet, blander jeg H.C. Andersens "Snedronning". Og forsøger at at ramme noget der kunne ligge lige mellem drøm og virkelighed.
Garnet jeg strikker i er Rauma, Rasmilla har leveret garnet til dette design. Der er strikket med 2 tråde, her er anvendt både traditionel fair isle og magiske nøgler. Der skal broderes på. Efterfølgende skal benvarmerne valkes, for at give et tæt og afstivet udseende.