mandag den 28. september 2015

Knitwork 15 - strikkefestival i København

I weekenden har København haft sin første strikkefestival

Festlighederne foregik i Kulturhuset Indre by på Charlotte Ammundsens plads.

Der var bare ikke det Kristina og Carsten havde tænkt på. En af de super cool ting, var at Festivalen havde sit eget SIGNATUR garn, i deres farver og med en lille opskrift til. Garnerne er 1-trådet mohair fra Mohair by Canard og farven er farvet af Fredsminde Unika Garn på Bornholm.

Se billeder fra festivalen på Instagram #Knitwork15Mit program for weekenden var lige tilpas. Fredag lagde jeg ud med Farvernes Mekka et kombineret foredrag og workshop over 4 timer. Hvor Katrine Wohllebe og jeg underviste sammen om brugen af farver. Fantastisk start på weekenden. I selskab med 30 farveglade kvinder fik vi snakket om, leget med, eksperimenteret og anvendt farveteori. Se mere på Instagram under #FarvernesMekka


Noget af det jeg har nydt i stor stil i denne weekend, var at alt var samlet, og jeg med mit armbånd havde rig mulighed for at opleve en masse. Det fedeste var foredraget med Halla Ben, en super cool Islandsk strikdesigner, som du bare må tjekke ud.


Nu hvor jeg efterhånden har undervist i et par år, begynder jeg at se en del gengangere på mine kurser, det er ubeskriveligt skønt, der danner sig et skønt netværk af af kvinder der som jeg elsker farver. Der er noget helt særligt ved at kikke se de samme personer igen og igen. Jeg er utroligt rørt over den opbakning og fantastiske feedback jeg får, når jeg møder dig der ude. Tak fordi du tager dig tid til at gå hen og sige hej til mig.

En helt særlig tak til Ane (@nesmasker på Instagram) der kom forbi med en skøn gave til mig, jeg blev super rørt over at få dette dejlig sæt markører - lige i mine farver TAK :-)Lørdag formiddag, stod i Grafisk Gobelinstrikkens tegn. I Kulturhusets sale var der gjort klar til workshops, i salen hvor jeg skulle holde min workshop, havde jeg fornøjelsen af at stå med Sidsel Sangild på den ene side, Eydna bag mig og skønne Lise fra Knit Von Kamstrup skråt bag mig 3 skønne og super dygtige kvinder. Alle 4 hold var helt fyldt op, og man kunne tro at det ville skabe en masse støj, der vil gøre det svært at fordybe sig i arbejdet. Tværtimod vil jeg sige, det skabte en helt anden stemning, lokalet emmede af kreativitet, glæde og lattermildhed.

Mit hold bestod af super glade kvinder, der alle var havde et fantastisk gå-på-mod, de var vilde med konceptet om at bygge et design op omkring en perleplade og have mulighed for at samarbejde med et barn om et design. Modellerne fra Strik og Mal - Grafisk gobelinstrik faldt i god jord, flere blev skrevet op til forudbestilling af bookletten, der udkommer sidst i oktober 2015.
Se mere på Instagram #GrafiskGobelinstrik.


Søndag skulle jeg sidde i paneldebat. Debatten var om et emne som du ved jeg har talt meget om, nemlig ophavsret og begrebet open source. Se flere billeder her.

Det blev til en rigtig spændende debat, ingen tvivl om at teltet var fyldt med strikkere fra alle ender af branchen, butikkerne var der, designerene, underviserne, strikkerne, ja ALLE var der, og alle lød til at være enige. Strik er en social kulturel ting, vi alle har mulighed for at tage del i. Vi skal passe på og vi skal udvikle vore håndværk - strik er og skal være for alle.

Vi der sidder og laver designs, har i en lang periode være bange for at vores opskrifter som vi udgiver som pdf bare ville ryge ud i en stor koperings-strøm, som det skete med musik og film. Men sådan er det heldigvis ikke endt. Strikkeren der ude hun/han var ikke interesseret i at tage levebrødet ud af munden på os der finder op nye opskrifter de kan strikke efter. Faktisk er det som udgangspunkt ikke strikkerne der har gang i kopimaskinerne - det er faktisk nogle ganske få garnbutikker... Tak til alle jer, der ude, der gør os opmærksomme på det, så har vi mulighed for at sende de butikker en lille "venlig" hilsen ;-)

Markedet er så kæmpe stort, at man som strikker kan vælge og vrage blandt en masse skønne bøger og opskrifter. Der er noget for enhver smag og for enhver pengepung. Bibliotekerne er vores største kunder, tak fordi i efterlyser vores bøger, låner dem, bruger dem og på den måde støtter os med bibliotekspengene.

Min egen personlige favorit side når det kommer til open source opskrifter er Filcolana Nanna der ejer firmaet, har en skøn grundholdning, når det kommer til designs, hun sælger garn, og køber designs fra os designere. Når Nanna bestille et design hos mig, beder hun mig aldrig op noget hun har tænkt kunne være fedt, men spørg til, hvad jeg har lyst til at lave. Alle de opskrifter hun køber gør hun gratis tilgængelig for dig der strikker, som god reklame for garnet. Hent gratis opskrifter her.

Woolspire, er en anden af mine favoritter, det er de fordi, de gør det utroligt nemt for mig som designer at have mine designs liggende på deres side. De spare mig for et stort bogførings arbejde, og ingen tvivl om at de er super gode til at brande mig og mine designs. TAK for det Woolspire. I forhold til opskrifter bruger jeg Woolspire på samme måde som jeg bruger Ravelry.

TAK Knitwork for en fed weekend

Var du med på Knitwork 15, hvad var din oplevelse af festivalen?