onsdag den 5. marts 2014

Grafisk gobelinstrik - workshop på Ungdomshøjskolen ved Ribe


Efter en halv dagsrejse med DSB landede jeg lidt uden for Ribe på Ungdomshøjskolen ved Ribe. Her til aften har jeg undervist i Grafisk gobelinstrik - lokalbefolkningen tog rigtig godt i mod teknikken (som jeg jo bestemt ikke har opfundet, teknikken er mere end 100 år gammen).


Der blev virkelig eksperimenteret med former og farver, synd at det er mørkt kl 22 i Danmark, ellers ville I have kunnet se nogle virkelige flotte og lækre farve og materialekombinationer. Billedebelysningen her yder slet ikke prøverne retfærdighed.


Rigtig mange tænkte ud af boksen, og det gav sjove og finurlige beskæringer. Se blot blomsten her i forgrunden, den har vist været rigtig sjov at strikke.


Jeg er nået der til, hvor jeg virkelig har fået lyst til at blæse nogle motiver kæmpestort op, og så lave strikket tæpper, jeg er træt af farmors hæklet tæpper, jeg vil se nogle fede strikket tæpper i Grafisk gobelinstrik.

Dette var dag 1 med de voksne, i morgen starter dag 2, og dagen starter med de unge... Glæder mig.

Grafisk gobelinstrik - strik for unge


Lige om lidt går turen vest over - mod Vadehavet. I de kommende dage skal jeg undervise rigtig meget. I dagstimerne skal jeg undervise de unge på Ungdomshøjskolen ved Ribe i Grafisk gobelinstrik. Jeg kan slet ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig til at undervise den næste generation strikkere. Om aftenen er det for lokalbefolkningen, tænk min strikkedame Jette kommer... Dejligt.

Jeg har udformet et kompendium med teknikker og opgaver sammen med en powerpoint, der er inspirationsfyldt og proppet gode links til inspirerende blogs og læringssteder.

I de kommende dage kan du følge med i de unges kreative kunstprojekt i teknikken Grafisk gobelinstrik her på bloggen. 

Du kan også følge med på Instagram under hashtaggene #grafiskgobelinstrik #kursusmed charlottekaae-ung #ungdomshøjskolenvedribegrafiskgobelin2014 #kunstprojektgrafiskgobelin2014.