tirsdag den 2. oktober 2012

Fuldmåne

Det er årets første fuldmåne vi ser over vandet. En fordel ved at det bliver mørkt tidligt.
I aften er jeg for træt til at strikke, så med fuldmånen siger jeg godnat.

Et opslag fra Mellemøsten - opslag uden kant


Jeg skal bruge 50 masker, så  for at få 50 masker, snor jeg garnet 25 gange om pindene som vist her. Jeg bruger en rundpind 60 cm


Så trækker jeg nederste pind gennem, så maskerne er på den øverste pind og wiren. Strikker de 25 masker fra pinden.


 Vender strikketøjet, og trækker de hvilende masker ud på pinden (som ved magic loop)  strikker alle 25 masker.


Og fortsætter i bedste magic loop stil, til min "lomme" har det rette mål.

Tørstrik

Sidder i toget og nyder det nye kreativ strik. De har lave et fedt nummer denne gang. Det er ikke så tit at bladet er fedt - det er det denne gang.

Opslag med rødder i Mellemøsten

Til min Cluch bruger jeg et opslag, der har rødder i Mellemøsten. Opslaget bruger jeg til, lommer, sokker der er strikket nede fra og op. Jeg har taget en række billeder, og laver en vejledning senere, når jeg har mulighed for at uploade billederne til min computer.

Når lærken slår sin trille - 1. Fugl

Broderi er hyggelig, men tidskeævende. Jeg forstår bestemt, hvis nogen vælger at strikke mønsteret frem for at brodere. Broderiet giver dog en skøn tekstur, et visuelt look, strikken ikke gør. Jef kan ikke sige det nok, når først man er en kompetent strikker - så er enhver opskrift VEJLEDENDE, det kommer ikke noget strikke politi og beder dig trævle op, hvis du strikker noget andet end opskriften siger... Det er jo netop derfor vi strikker selv, det er vores strik, vi bestemmer.