onsdag den 23. februar 2011

Vinter gave fra ByKaae


Det var meningen at jeg ville udgive denne opskrift til en lille halsvarmer aka Cowl i aften, som gratis opskrift, men.... Jeg har ikke strikket den færdig endnu, så nu ser I bare tegne skitsen. Diagrammet til opskriften. Den strikkes fra halsen og ned start med en tubular cast on . Grunden til at den strikkes oppe fra, er for at man har mulighed for at forlænge halsen.
Den er strikket i Peruvian Higland wool fra Filcolana, man kan også strikke den i andet 4 trådet uld, der løber 100 m på 50 gr. 

Jeg strikker på p. 5.5 min strikkefasthed på 10 m er. 18 masker og 22 omg jeg slår op som turbular cast on og lukker af med bobble cast off  Tager de hurtige pinde frem, og lover at jeg får strikket den op hurtigst, og skrevet opskriften ind.

Har du lyst til at prøve den nu, kan du bare printe billedet venstre maske (den sidste) er centermaske, fra den følger du diagrammet tilbage til 1 maske... Dette gøres 2 gange, diagrammet er en fjerdedel af et helt diagram

Teststrikning af den mønstret bluse

De fleste huske nok den mønstret bluse, der var strikket i Collinet Jitterbug garn fra http://www.byslavi.dk/ og Arwetta classic fra http://www.filcolana.dk/ Blusen var min demo model. Med en del rettelser til selve opbygningen af raglanen, hals og ærmer, er jeg nu gået i gang med at strikke den op igen.

Denne gang strikker jeg kun i Arwetta Classic, jeg vil nemlig gerne have et resultat der kan gå i maskinen. Nok elsker jeg ren uld, men en Merino nylon blanding er nogle gange lettere at have med at gøre i det daglige. Jeg har strikket utallige sokker i garnet, det tåler at blive vasket på 30 grader alm vask.
Vejret er lidt gråt, så farverne står ikke helt klart frem. Den violette er mere rødlig, den grønne mere varm... glæder mig til at kunne vise mere.

Blusen er et super anvendelig u-undværlig vinter tilbehør. I disse dage er kulden så biddende, og ens led fryser jo nærmest til... Jeg har haft blusen på hele dagen... og vil ikke undvære den.