lørdag den 21. juli 2012

En stikkelsbær chutney


Jeg elsker chutneyer, jeg kan spise chutney til alt, og laver derfor også forskellige slags. Og med hang til stikkelsbær, så måtte jeg selvfølgelig prøve at lave en med stikkelsbær. Og som du nok kan se på billedet, så nyder jeg haven, både inde og ude. Disse skønne orange blomster skyder op i stor stil, i et bed i haven... Er der en der kan fortælle mig plantens navn, og et godt råd til hvordan og hvornår man flytter den.


Mine stikkelsbær vokser op af et hegn, hvor en masse andre lækkerier også vokser; rabarber, jordbær, æbler, pærer og rips. MUMS. 


Chutney vejledning: XX gr bær, det halve gr sukker. ud over det, blander jeg op med knap det halve tørret frugt, løg og andet frugt, i dag tranebær, æble og skalotteløg. Af væde tilsætter jeg ½ dl æbleeddike, 1 spsk vand, og 1 spsk rosenvand. I gryden kan du se vædemængden ikke  dægger ingredienserne. Jeg har krydret med kardemomme, kanel, vanille (en tørret stang der lå i mit sukker), nelliker og frisk ingefær. Jeg bringer det i kog, og lader det derefter simre i 1 times tid. Jeg laver altid små portioner, så jeg slipper for konserveringsmideler.  Det kan holde sig 5-7 dage på køl.

Mail fra Lene - Inspiration efter krydretstrik workshop i Uldstedet


Jeg elsker at få mail, fra mine kursister, og denne gang er det Lene, der har sendt skønne billeder. Lene var på Krydretstrik workshop i Uldstedet i Lyngby for nogle måneder siden. Efterfølgende har hun strikket denne skønne kjole, men søde bobler i skønne farver til sin datter.


Og en super modig tunika til sig selv, se lige de farver, det er da til at blive glad i låget af, det er Dhaniya, der er inspirationskilden og de fine pulsvarmere. Lene har strikket i Kauni.


Og for en detalje freak som mig, er denne hals jo bare et hit, smykker er helt unødvendige i denne farverige sag. Flot er den, Lene og jeg deler glæden ved farver, skønt!