lørdag den 14. maj 2011

Sommerfugledalen ~ Strik 3 kursus

Siden kurset hos Louise Klint i onsdags, har jeg arbejdet flittigt. Igen er det om inspiration, denne gang er det et billede vi strikke. Vi skal fortolke et digt om sommerfugle, og noget faktatekst, slutproduktet er et strikket billede

Min sommerfugl er denne lille Ildfugl, jeg er vild med de varme gule farver. Til start var jeg lettere frustreret, jeg havde ingen ide til hvodan jeg skulle omsætte et digt og en faka-tekst til et strikkede billede...

I onsdags arbejdede vi med at lave farveviklinger i blomstergarn, Louise havde en masse skønne farver med. Jeg lavede 2, det er svært at finde gulgarn, så jeg var ikke helt tilfreds. Rivebillede tog jeg papir til, men lavede først da jeg kom hjem. Inspirationen går mest på stemningen i digtet, den stemning et zoom på sommerfugle vingen giver mig.

Min første hjemmeopgave endte med at se således ud. Denne gang er jeg godt tilfreds med min vikleprøve. Den er ikke helt så klar gul, som jeg kunne ønske, men det er et udemærket kompromis. Garnet er en blanding af forskelligt 2 trådet uldgarn jeg havde liggende, så som Kauni, Jamessons, spinnni, tweed 300 og Arwetta strømpegarn. Når det er et billede, spille kombinationen af kvaliteter ingen rolle, når bare tykkelsen på garnet passen nogenlunde.

Jeg scannede det lille billede ind, og tegnede et gitter på computer, gitteret er lavet ud fra min strikke fasthed. Billedet er forstørret op, til at passe, den ønskede størrelse.

Nu er der så bare tilbage at strikker og strikke, Intarsia tager sin tid, garnet har en tendens til at filtre lidt. Undervejs lukker jeg af ved at binde ender der ligger tæt på hinanden sammen. Når det er et billede, er der ingen grund til en grundig hæftning. jeg har strikket de første 10 rækker ud af 40, jeg har 69 masker på en række, så det er ikke lige i morgen jeg er færdig... Jeg hygger mig med det, men det er bestemt ikke tv eller samtale strik. Det er morgenstrik, hvor jeg kan sidde i fred. Jeg må indrømme at jeg finder intarsia ret meditativ, når bare jeg sidder i fred med det... Måske skulle jeg til at strikke mere af det.