torsdag den 25. marts 2010

Yogibuks # 4 Wienerlæg

Arbejdet skrider stille og roligt fremad, og resultatet ser godt ud - so fare.


bærestykket er færdigt, og jeg er nu ved at strikke den første stribe, mellemstykket, der danner buksens mellemstykke.


Lidt om de sidste dages arbejde på projektet:


Sammenstrikning af dobbelt strik stykket og mellemstriben. for at lave lukningen i buksen har jeg besluttet at der skal være et tyndere stykke strik, der hvor snørren skal sidde. Derfor strikker jeg det dobbeltstrikkede stykke sammen med 2 mellemstriber og en stribe i ret strik.
Jeg startede med at lave de to mellemstriber i den sennepsfarvede garn (1 ret rille). I den ene side var det bare at strikke, men i den anden måtte der samles masker op.
Sammenstrikningen sker ved at jeg i hver side strikker striben og de 2 mellemstribe stykker sammen på ret siden, dvs. dr.sm i den ene side og 1 rla og træk over i den anden.
Jeg overvejer nu hvordan bindesystemet skal laves, hvilken forstærkning vil jeg bruge på bagsiden, for at holde på bindesystemet, det skal jo ikke ødelægge strikken. Måske vil jeg bruge noget tyndt skind, og så et lukkesystem langs mellemstriben, måske nogle ringe.

Wienerlæg fordeling af pinde. For at stykket ikke sidder og klumper i bunden, har jeg valgt at slutte af med et wienerlæg.
Det var ganske simpelt at lave. Først delte jeg stykket på midten, for derefter at dele hver af de 2 dele i 3 på 3 strømpepinde.
Jeg anbefaler at bruge tykkere pinde, da de ellers let glider ud af arbejdet.
Wienerlæg drej midterste pind. Det første læg ses tydeligt på billedet.
for at lave et læg, drejer man den midster pind, og ligger den over den bagerste.
I højre side drejer man med uret og i venstre er det så mod uret, så vrangsiden ligger op ad.Wienerlæg 3 pinde over hinanden. Derefter trækker man den bagerste pind hen over de 2 andre pinde.
Her skal man holde tungen lige i munden, og tvinge stykket lidt. (dette skyldes at jeg har 5 masker på hver pind, det gør arbejdet lidt "stramt").
Her kan man lige tjekke om læget vender rigtigt, de 2 læg skal vende mod hinanden!Wienerlæg strik sammen. Den sidste del af arbejdet er at strikke hen over de 3 pinde som var det en pind.
DVS, strik ind i alle 3 masker (en fra hver pind) og strik dem så som 1 maske.
Sørg for at stramme hver ny-strikket maske godt til, arbejde vil ellers komme til at se "slapt" ud.
Strikker man glat, kunne det være en ide at strikke maskerne drejet ret.


Da winerlæget var færdigt, strikkede jeg 3 pinde som afslutning på stykket.
Så blev det tid til endnu en mellemstribe. Jeg samede masker op hele vejen rundt langs det dobbeltstrikkede stykke, sluttede med at strikke en pind hen over de hvilende masker fra mellemstykket.
Mellemstriben strikkes frem og tilbage, på første pind tog jeg ud, på 2. pind lavede jeg et hulmønster, og på 3. pind tog jeg endnu lidt ud - for at opnå en lidt poset effekt på den færdige buks.

Derefter fordelte jeg maskerne i 4 gr. 40 masker på for og bagstykke (centreret). Maskerne mellem det to stykker er på hvilepind, det samme er gældende for de 40 bag på.
Fra forstykket strikkes nu buksens midte. jeg strikker ret over hele stykket. Når det har den ønskede længde, lukker jeg det sammen med de 40 masker bag på, med en sammenstrik lukning, på vrangsiden.
Nu skal der så bare lige strikkes en meter eller to, før end det sker. Ren tv-strik.