onsdag den 10. november 2010

Arbejdstegning, og hygestrik

For en gang skyld arbejder jeg på selve mønsteret før end jeg går i gang med at strikke. Normalt plejer jeg at lave en strikkeprøve, for at beregne str. og så bare strikke efter mit hovede, og skrive imens....

Min gamle håndarbejds lærer ville korse sig hvis hun vidste hvordan jeg som regel gik til værks med en opskrift... og til en vis grænse har hun jo ret, så jeg hanker lidt op i mig selv, og vil prøve at arbejde med flere arbejdstegninger, og lave lidt flere prøver inden selve blusen kommer på pindene.

Min multifarvede flagermusærme trøje skriger efter at komme på pindene, og for ikke at "komme til" at starte før ende alle forberedelser er gjort, strikker jeg selvfølgelig på noget andet vigtigt i mellemtidend ;-)

Jeg skal også lige finde ud af hvad der er bedst i forhold til ærmerne, da jeg har tænkt mig at strikke den rundt, frem for i 2 dele med en varngside der skal strikkes.

Næset opgave bliver at få forudbestemt min farverækkefølge. Jeg overvejer at lave 2 magiske nøgler et med blå/grønne/rust og et med rød/gul/brune farver, i forskellige længder få farveskiftende. Så jeg vil lige teste, hvodan en spydtsplejsning af  det tykke garn ser ud, ved farveskiftet.

Det er en overvejelse, og ikke helt sikkert endnu, men selve teknikken med magiske nøgler tiltaler min farvevildskab/galskab.
Mit mellemliggende vigtige strik er en skulderwrap, med et twist. Jeg er ikke helt sikker på om det dur, det der med at jeg har snoet pinden en omgang, eller om det bliver noget juks.

Jeg har allerede bestemt, at hvis det ikke dur klipper jeg det op til en pudde, og prøver igen uden at sno pinden om strikketøjet.

Eksperimenter er jo nok det jeg holder mest af ved at strikke, og det er bestem ikke alt der holder. Men ved fejl lære jeg mest.