onsdag den 2. april 2014

Älskade Kofta af Birgitta Forslund - boganmeldelsePå SIV14 var der foredrag med Birgitta Forslund, forfatteren til Elskede trøjer. Det var super forfriskende at høre om Birgittas vej gennem de mange trøjer. Bogen er rigtig lækker med syet ryg, tykke sider, smukke billeder, let læsbar tekst... Alle modellerne er i 3 str. 


Alle 24 trøjer er designet til en person, og inspireret af denne persons erhverv. Som her en trøje til præsten. Den er jeg lidt vild med, den rummer både kristen symbolik, og bærestykket minder om en præstekrave. 


Til barista pigen der arbejder på café, både praktisk og smuk... Elsker det røde hår til den grønne trøje. 

Disse to trøjer er mine favoritter, opskrifterne virker velskrevet, de er sat praktisk op, således at de er lette at læse. Personligt er jeg til farver i diagrammer, men ved de fleste er til symboler, som der anvendes her i bogen. 

Birgitta var 1 år om at designe, strikke og graduerer de 24 modeller. Som hun selv siger det er to trøjer hver månede. Lige nu tjener hun 10 svenske kr 8,5 danske pr bog... Jeg krydser fingre for at bogen bliver genoptrykt, så Birgittas løn er hendes trøjer værdige... 

Køb den :-)